r
Nosalty Logó

Hagyományos lecsó sült kolbászkarikákkal

Nosalty
Hagyományos lecsó sült kolbászkarikákkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

558
Kalória
16.2g
Fehérje
40g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
741.1g
Víz
33.8g
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
21.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    741.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 558 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3782.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    2201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2964.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1526 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1372 micro
  • β-karotin
    7987 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    6841 micro
Összesen 2227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát félbe vágjuk, majd vékony szeletekre. A paprikát karikázzuk, a paradicsomot kockázzuk.
  2. A kolbászt karikázzuk, a szalonnát lapocskákra vágjuk.
  3. Egy nagy fazékba tesszük a szalonnát és a kolbászt. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, míg a kolbász roppanós lesz, és míg a szalonna üveges nem lesz. Szűrőkanállal eltávolítjuk őket.
  4. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük míg enyhén üveges lesz. Hozzáadjuk a paprikákat, és kb. 10 percig főzzük, míg kicsit összeesik. Akkor mehet rá a felkockázott paradicsom, só-bors, majd időnként a lábost megrázogatva 15-20 percig főzzük, míg a paradicsom összeesik, de még nem szószos.
  5. Ha kész, visszaöntjük bele a kolbászt és a szalonnát, majd még egyet rottyantunk rajta, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p

Ahány ház, annyi szokás lecsó ügyben. Azt szokták mondani, hogy 1 rész hagyma, 2 rész paradicsom, négy rész paprika - de hogy milyenre vágjuk a hagymát, bográcsban vagy fazékban, lecsó sült vagy füstölt kolbásszal, és milyen zsiradékon, az teljességgel rajtunk múlik.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek