r
Nosalty Logó

Hagyományos lecsó sült kolbászkarikákkal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Hagyományos lecsó sült kolbászkarikákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 558 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2227 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 558 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3782.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    2201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2964.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1526 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1372 micro
  • β-karotin
    7987 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    6841 micro
Összesen 2227 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát félbe vágjuk, majd vékony szeletekre. A paprikát karikázzuk, a paradicsomot kockázzuk.
  2. A kolbászt karikázzuk, a szalonnát lapocskákra vágjuk.
  3. Egy nagy fazékba tesszük a szalonnát és a kolbászt. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, míg a kolbász roppanós lesz, és míg a szalonna üveges nem lesz. Szűrőkanállal eltávolítjuk őket.
  4. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük míg enyhén üveges lesz. Hozzáadjuk a paprikákat, és kb. 10 percig főzzük, míg kicsit összeesik. Akkor mehet rá a felkockázott paradicsom, só-bors, majd időnként a lábost megrázogatva 15-20 percig főzzük, míg a paradicsom összeesik, de még nem szószos.
  5. Ha kész, visszaöntjük bele a kolbászt és a szalonnát, majd még egyet rottyantunk rajta, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 143239
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahány ház, annyi szokás lecsó ügyben. Azt szokták mondani, hogy 1 rész hagyma, 2 rész paradicsom, négy rész paprika - de hogy milyenre vágjuk a hagymát, bográcsban vagy fazékban, lecsó sült vagy füstölt kolbásszal, és milyen zsiradékon, az teljességgel rajtunk múlik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek