Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó székely módra

Lecsó székely módra
Lecsó székely módra
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó a legfinomabb zöldségragu.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászokat felkarikázzuk, megpirítjuk.
  2. Mikor megpirultak, kiszedjük. A kolbászzsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Megfűszerezzük fűszerpaprikával.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, aláöntünk egy kis vizet, és 10 percig pároljuk.
  4. Mikor a paprika is kellően megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a megaprított fokhagymát. Fűszerezzük: megsózzuk, megborsozzuk. Felöntjük egy kevés (0,5 dl) vízzel, és további 15 percig kevergetve a tűz fölött hagyjuk.
  5. Ha jó szaftos, hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Levesszük a tűzről.
  6. Utolsó lépésként összekeverjük az előre megfőtt rizzsel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 280
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó, rizses lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1442
paradicsom 4 nagy db
paprika 2 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 1 teáskanál
rizs 30 dkg
kolbász 35 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint