Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-majorannás karajszeletek

Lecsós-majorannás karajszeletek
Lecsós-majorannás karajszeletek
120 perc / előkészület: 35 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi, alkalmi ebéd második fogása volt.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

A húst van, hogy az étel elkészítése előtt jó pár nappal veszem meg, és a fagyasztóba teszem. Mielőtt teljesen kiengedne, tehát kb. félig még fagyos, akkor tudom éles késsel a lehető legvékonyabb és legegyenletesebb szeletekre vágni. Finom húsleves v. májgombócleves, azután jön ez a fogás, majd sütemény, kínáljunk finom bort, házi szörpöt, ásványvizet hozzá.

A burgonyát, ha nem törjük össze teljesen, ízesíthetjük kicsi kockákra vágott trappista sajttal is, és úgy tálaljuk. Kb. 15 dkg felkockázva, kicsire. Ha nyár van, a húsnál friss idény jellegű zöldséget is tehetünk bele, felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát, cukkinit,amit szeretünk, frissen vagy előpárolva a hússorok közé.

Az ételhez tálaláskor adjunk házilag készített savanyú uborkát vagy befőttet.

Ha nem ünnepi az ebéd, nem többen étkezünk, akkor két napra is számolhatjuk ezt a mennyiséget. Én ezt is szoktam csinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni.
  2. A félig fagyott húst éles késsel nagyon vékonyan felszeleteljük (azért fagyott félig, hogy könnyebben lehessen vékonyra és egyenletesre vágni).
  3. A húsokat sózzuk és borsozzuk, megszórjuk majorannával is.
  4. A vöröshagymát negyed szeletekre vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  5. Egy jénaiba teszünk egy sor fűszeres szeletelt húst, szórunk rá a kétféle hagymából, kanalazunk rá a lecsóból, mindenhova jusson egy kevés, megszórjuk a kétféle zöldfűszerrel, újra hús jön, rá a kétféle hagymából, rá lecsó és a zöldfűszerek addig, amíg el nem fogy. A legfelső húsréteg tetejére a hagyma, zöldfűszer és lecsó jusson.
  6. Kevés édes fehérbort öntünk alá (kb. 3 dl), rátesszük a jénai tetejét, azaz lefedjük. Betesszük az előmelegített sütőbe, és sütjük kb. 60-70 percig (sütőtől függ!) kb. 170 fokon, ha kész, melegen tartjuk.
  7. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, felforralt, de lehűtött langyos tejjel, puha vajjal, pici reszelt szerecsendióval krémesre keverjük ki.
  8. Tálaljuk a szeletelt karajfilével a burgonyapürét, kínáljunk hozzá savanyú uborkát vagy befőttet.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 875
elküldve: 4
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lecsós-majorannás karajszeletek burgonyapürével, fehérboros-lecsós karajfilé burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-08 21:38

Kedves Piroska!

Ez már az utolsó lecsós ( házilag eltett üveges), mentése volt, eredetileg simán rántani akartam a karajt,....mégis ez lett, és nem bántam meg. :)
Remélem, hogy ha elkészíted, a saját verziódat, vagy így, ízleni fog.:)
Szép hétvégét!

Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-03-08 15:53

Nagyon guszta ez az etel, es eleg egyszeru az elkeszitese, mentve:)koszonom szepen:))
Veronika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-08 20:26

Kedves Veronika!

Köszönöm szépen, nem bonyolult, és finom, igazad van, sokszor ezek jobbak, mint a bonyolultak... :)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

617
sertés rövidkaraj 1 kg
zellerlevél 6 db
petrezselyem 3 ek
lecsó 700 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
fehérbor 4 dl
burgonya 60 dkg
tej 1 dl
vaj 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
kovászos uborka 30 dkg
meggybefőtt 20 dkg