r
Nosalty Logó

Lecsós-majorannás karajszeletek

Éva-Anyóca
Lecsós-majorannás karajszeletek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

617
Kalória
47.7g
Fehérje
44.2g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
385.3g
Víz
134g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 86 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    385.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2657 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1926.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 3084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni.
  2. A félig fagyott húst éles késsel nagyon vékonyan felszeleteljük (azért fagyott félig, hogy könnyebben lehessen vékonyra és egyenletesre vágni).
  3. A húsokat sózzuk és borsozzuk, megszórjuk majorannával is.
  4. A vöröshagymát negyed szeletekre vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  5. Egy jénaiba teszünk egy sor fűszeres szeletelt húst, szórunk rá a kétféle hagymából, kanalazunk rá a lecsóból, mindenhova jusson egy kevés, megszórjuk a kétféle zöldfűszerrel, újra hús jön, rá a kétféle hagymából, rá lecsó és a zöldfűszerek addig, amíg el nem fogy. A legfelső húsréteg tetejére a hagyma, zöldfűszer és lecsó jusson.
  6. Kevés édes fehérbort öntünk alá (kb. 3 dl), rátesszük a jénai tetejét, azaz lefedjük. Betesszük az előmelegített sütőbe, és sütjük kb. 60-70 percig (sütőtől függ!) kb. 170 fokon, ha kész, melegen tartjuk.
  7. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, felforralt, de lehűtött langyos tejjel, puha vajjal, pici reszelt szerecsendióval krémesre keverjük ki.
  8. Tálaljuk a szeletelt karajfilével a burgonyapürét, kínáljunk hozzá savanyú uborkát vagy befőttet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ünnepi, alkalmi ebéd második fogása volt.

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek