r
Nosalty Logó

Libamáj lecsós mártással és petrezselymes burgonyával

Juhász István
Libamáj lecsós mártással és petrezselymes burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1510
Kalória
68.9g
Fehérje
77.8g
Szénhidrát
103.1g
Zsír
870g
Víz
1.4kg
Koleszterin
12.6g
Élelmi rost
16.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2954.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    870 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23512 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    136 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1981 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23276 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2278 micro
Összesen 1510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    206.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    163 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    2543 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1740.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47024 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    272 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    568 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    816 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3962 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46551 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    5378 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4557 micro
Összesen 3019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    510 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát (bőr nélkül) apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját, majd a pirított szalonnakockákat félretesszük. A kisült zsírt 3 részre osztjuk, az első adagot a serpenyőben hagyjuk, és a vékonyra szeletelt szalámit a zsírban kisütjük (ropogós szalámichipset készítünk belőle), majd a szalámikarikákat egy tálba kiszedjük. A paprikás zsírhoz hozzáadjuk a megmosott, megtisztított májat, melyet borssal, majorannával fűszerezünk, és mindegyik oldalát pár perc alatt átsütjük, majd papírtörlőre helyezzük, és sózzuk.
  2. A lecsó hozzávalóit (vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom) megtisztítjuk, megmossuk, azonos méretű kockákra vágjuk. A vöröshagymát a 2. adag zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paprika-, paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával hintjük, és az egészet puhára pároljuk (a képződő vizet elfőzzük alóla). A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel pépesítjük. Ha túl híg marad, kevés liszttel meghintjük, majd átforraljuk.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal a 3. adag zsírba tesszük, és kissé lepirítjuk. Utána sózzuk (esetleg borsozzuk), és a petrezselyemmel meghintve még 1-2 percig pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ha egy kicsit ünnepibb ebédet szeretnék, ugyanakkor magyarosan, akkor ez tökéletes választás.

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek