Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós csirke (Lecsós szelet 4.)

Lecsós csirke (Lecsós szelet 4.)
Lecsós csirke (Lecsós szelet 4.)
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kedvelt recept a családban, mert a gyerekek ezzel a husival -én többnyire mellből csinálom- megeszik a zöldségeket is. Az eredeti receptet közöltem, de a kép ennek kicsit ellentmond, mert nálunk nem szereti a család a kukoricás rizst. Így itt is csak a rizs látható magában. Valamint én a zöldpaprikát is a hússal együtt teszem az edénybe, mert mikor felismerhetetlen, csak akkor nem kerül a tányér szélére! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igaz, az előkészület kicsit macerás, mire mindent felaprogatunk, de a végeredmény igazán finom.
1 adag 680 kcal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, majd a szalonnával együtt apróra felkockázzuk.
  2. A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal és egy kevés liszttel.
  3. A forró olajon a húsok mindkét felét 2-2 percig sütjük, végül kivesszük a zsiradékból.
  4. Megpirítjuk az olajban a szalonnát és a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával és a paradicsommal. Beletesszük a húst, majd 20 perc múlva a zöldpaprikat. (Ha mellből csináljuk, akkor már 10 perc múlva hozzáadhatjuk a paprikát.) Az egészet puhára pároljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  5. Miközben a hús puhul, a forró vajban 1 percig pirítjuk a rizst. Felöntjük 4 dl enyhén sós, forró vízzel, majd fedővel 20-25 perc alatt puhára pároljuk. (Ezt tehetjük sütőben, mikróban vagy a tűzhelyen, ha van egy vastag talpú edényünk, esetleg egy vaslapunk az edény alá!)
  6. Hozzákeverjük a kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Végül hideg vízzel kiöblített gömbölyű hasú csészékbe nyomkodjuk, és 1 perc múlva a tányérra borítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 88 514
elküldve: 5
receptkönyvben: 408
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke lecsós mártással, csirke füstölt szalonnás-lecsós raguban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trogermokus
Trogermokus Mon, 2011-03-28 19:50

Kedves Anyika,
köszi a receptet, ma elkészítettem és...isteni lett!!!A férjem háromszor tett belőle és nem győzte dícsérni. Igaz, én szalonna helyett füstölt sonkát használtam, de így is tökéletes. Köszi a receptet, egyik kedvencünk lesz ezután.

808
paradicsom 30 dkg
zöldpaprika 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
füstölt szalonna 8 dkg
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 2 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
vaj 1 ek
rizs 20 dkg
csemegekukorica 10 dkg