Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsdás hús

Rozsdás hús
Rozsdás hús
140 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik unokám, mikor először meglátta ezt a húst, felkiáltott, hogy "ez a husi megrozsdásodott!". Azóta hívjuk rozsdás húsnak. 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen krumplikörettel és salátával vagy savanyúsággal, de főzelékekkel is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 4 cm-es kockákra felaprítjuk, fokhagymát megtisztítjuk, zöldpaprikákat felszeleteljük.
  2. Forró olajon a húst megkapatjuk, fűszereket, fokhagymát, zöldpaprikát hozzátesszük.
  3. Nagyon lassú tűznél, fedő alatt 2 óra hosszat pároljuk, egyszer-egyszer megkeverjük, de ne sokat emelgessük a fedőt.
  4. Ha megpuhult, áttesszük jénai tálba, és sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük. 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 270
elküldve: 7
receptkönyvben: 510
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás sült hús, zöldpaprikás hús

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomix73
tomix73 Sat, 2018-09-22 13:12

Köszi, már jó párszor megcsináltam, viszont én a párolásos résznél tettem rá élő bazsalikomot, rozmaringot, szilvaparadicsomot, paprikát felkarikázva, majd 2 deci minőségi fehér száraz borral(Ausztrál) felöntöttem, a pirítás előtt a húst beforgattam a fűszer keverékbe...ez még rá tett néhány lapáttal, még jobb!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-09-24 15:57

Kedves Zsani!
Nagyon örülök, köszönöm! :-))). Jó hétvégét, szeretettel, Zsóka néni.

crazymary
Makréla / crazymary Fri, 2010-09-24 11:48

Kedves Zsóka néni!
Nagyon gusztusos ez a rozsdás husi, biztosan kipróbáljuk! A tepsulát Zsóka néni receptje szerint meg egyenesen imádjuk a férjemmel! Köszönet érte!
Üdvözletemet küldöm,
Zsani

671
sertéscomb 1 kg
zöldpaprika 2 db
fokhagyma 1 fej
napraforgó olaj 1 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint