r
Nosalty Logó

Lazacpástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krisztike
Lazacpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    2840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3920 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1914 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra és a lazacfilét felvágjuk 2 centiméteres kockákra, majd sózzuk és borsozzuk. A felaprított mogyoróhagymát pedig felrakjuk és egy kis lábosban a 2 dl borral és addig hevítjük, amíg szinte elforrja a levét.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beolajozzuk, beletesszük a felkockázott lazacot és eloszlatjuk a tetején a párolt hagymát, majd betoljuk a sütőbe. Maximum 6-8 percig sütjük a halat, egy kicsit rózsaszín marad a belseje, kivesszük és kihűtjük.
  3. A füstölt lazacot felaprítjuk (pépesre) és az összes hozzávalóval összedolgozzuk, majd a legvégén a sültlazacot is felaprítjuk és a pástétomba keverjük. Ízesítjük sóval és borssal, fél napra betesszük a hűtőbe, így jól összeérnek az ízek és friss, ropogós bagettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 27790
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacpástétom
Krisztike 39 recept

Egy 2008 decemberi TV Paprika magazinban találtam ezt a receptet. Nem olcsó, de finom és különleges!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...