Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos püré

Lazacos püré
Lazacos püré
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredeti címe lazacos őzhal püré. Sokan most kérdezhetik, milyen az az őzhal, és hol lehet olyat beszerezni. Nos, ugye senki nem hitte el, hogy lenne ilyen állat a földön. Tulajdonképpen egy görög előételről vagy vendégváró falatkáról lenne szó. A görög chef, akitől tanultam, elmondta, hogy náluk tarama salátának nevezik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük egy aprítógépbe a lazacot, a piros kaviárt, a tojássárgáját, és turmixszoljuk össze, majd adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott kenyérbelsőket.
  2. Szórjuk bele az ízesítő anyagokat, az olajat fokozatosan adagolva rakjuk a püréhez, és keverjük a géppel, míg krémszerű nem lesz. Egy habosan könnyű krémet kell kapnunk.
  3. Helyezzük tálba, és hűtsük le. Forró pirítóssal, vajdarabkákkal, esetleg uborkacsíkokkal, olívabogyóval tálaljuk.
  4. Higgyék el, ezt még azok is megeszik, akik undorodnak a kaviártól. Kedves egészségükre.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tarama saláta, lazackrém, lazacpástétom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

403
kaviár 50 g
füstölt lazac 100 g
tojássárgája 1 db
fokhagyma 1 gerezd
kenyér 4 szelet
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert