r
Nosalty Logó

Pizzalabdák

Americana
Pizzalabdák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenés

795
Kalória
30.9g
Fehérje
99.7g
Szénhidrátok
27g
Zsír
114.3g
Víz
46.1g
Koleszterin
3.6g
Rost
3.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 3174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6478.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    3928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    457.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 3174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A cukros, langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, majd az élesztős vizet. Robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk a pizzatésztát, amíg az el nem válik az edény falától. Ezután letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, akkor diónyi darabokat tépünk a tésztából, és külön-külön kinyújtjuk őket, a lehető legvékonyabbra, kb. fél centi vastag körökre.
  4. A köröket kreatívan töltjük. Én itt egy evőkanál krémsajtot, sonkát és reszelt sajtot tettem mindegyikbe (ezúttal nem túl kreatívan...).
  5. Alaposan kis labdákká hajtogatjuk a köröket, és jó szorosan összenyomjuk a tésztát. Kiolajozott formában elrendezzük a kis labdákat, lekenjük olívaolajjal, és megszórjuk kevés (tengeri) sóval és oregánóval.
  6. 200 fokon sütjük 20-25 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 22

Nagy gyerekbarát étel, és bármivel lehet tölteni. Ha anyai lelkemet is boldoggá akarom tenni, akkor csempészek bele zöldségeket is. Ha a pizzatésztát lefagyasztjuk, és csak elő kell venni a mélyhűtőből, akkor igazi villámvacsora. (Például a megadott mennyiségek feléből készült a képen látható 22 centis formányi labda, a másik felét lefagyasztottam.)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...