r
Nosalty Logó

Lazac fetás tésztaágyon

Mariposa
Lazac fetás tésztaágyon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1257
Kalória
61.3g
Fehérje
103.9g
Szénhidrát
65.7g
Zsír
262.1g
Víz
190.9g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5112.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    3091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    564 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10225.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2062 mg
  • Nátrium
    6181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1128 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 2516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. Sós, olívaolajos, forrásban levő vízbe öntsük bele a fél csomag tésztát, pennét vagy fussilit ajánlok leginkább.
  2. A lazacfilét mossuk át vízben, töröljük papírtörlővel szárazra, sózzuk, borsozzuk, esetleg bármilyen friss fűszersó ajánlott még. Citrommal csepegtessük meg.
  3. Tisztítsuk meg a fokhagymát, kevés olívaolajat tegyünk egy teflon serpenyőbe, ha felhevült, nyomjuk bele a 3 gerezd fokhagymát. Majd jöhet bele a feta sajt, nyomkodjuk meg villával, de a hő hatására meg fog lágyulni. Következő lépésként tegyük bele a tejfölt és kis borsot. Ha készen van, tegyük félre.
  4. Másik serpenyőbe kevés olívaolajat lötyköljünk, hevítsük fel, mehet bele a fűszeres lazacfilé. Mindkét oldalát pár perc alatt pirítsuk meg, majd alacsony lángon, fedő alatt 5-8 percig még pároljuk át.
  5. A tésztát szűrjük le, jöhet rá a fetás-fokhagymás-tejfölös krém, mellé a lazacszelet és néhány szelet paradicsom, esetleg olívabogyó. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Könnyű, gyors, nyári hétköznap estére vásárlás közben állítottam össze ezt a receptet, melyben megbújik egy-egy falat mediterrán konyha. Friss, könnyed, üde ízt kaptam, nagyon laktató vacsorát :)

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...