r
Nosalty Logó

Langallóban sült húsvéti sonka

Majam
Langallóban sült húsvéti sonka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

688
Kalória
28.9g
Fehérje
85.3g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
183.1g
Víz
114.3g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Összesen 688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Összesen 4125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sonkafőzés

Langallókészítés

Összeállítás

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    1952 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13915.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    11714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    511.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1098.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 4125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

Sonkafőzés

  1. Előző este hideg vízbe áztatjuk a sonkát.
  2. Másnap feltesszük 2 liter vízbe, a fűszerekkel főni. Én kuktában szoktam feltenni, kb. 2-3 órai lassú főzés után levesszük a gázról, és a levében hagyjuk a sonkát kihűlni. Így remek szaftos marad.

Langallókészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és pucolás után áttörjük. Kihűtjük.
  2. A langyos tejbe cukrot teszünk, és felfuttatjuk az élesztőt
  3. Összeállítjuk a tésztát a többi hozzávalóval, dolgozzunk robotgéppel, mert elég ragacsos a tészta.
  4. Olajos kézzel kicsit megemeljük a tésztát, lisztezzük a tészta tetejét, és kelesztjük kb. 1 órát.

Összeállítás

  1. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk.
  2. A cseréptálat kikenjük olajjal. A langalló felét elsimítjuk benne olajos kézzel. A sonkát kisebb darabokra tépkedjük, és rátesszük. Rászórjuk a pirított hagymát, elegyengetjük rajta. Ezután következik a szeletelt főtt tojás, majd az egészet befedjük a langalló másik felével. Olajos kézzel eligazítjuk a tésztát.
  3. Hideg sütőbe tesszük a tálat az étellel, ami 180 fokra kapcsolunk. Amint egy kis színt kap a teteje, befedjük a tálat egy fél órára. Majd ezután levesszük a fedőt, és addig sütjük az egészet, amíg szép piros nem lesz a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 60 p

Életemben először készítettem ezt a receptet. Csak egy ötlet volt, hogy tésztában készüljön, és húsvéti ételeket tartalmazzon. Vendégváró, nagy adag. A langalló receptjét már ismertem, a többit improvizáltam. Cseréptálban készült.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek