Nosalty Logó

Töki pompos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töki pompos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 867 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5204 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 252 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 867 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    309.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5448.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    887 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 5204 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 252 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Akrumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.
  3. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
  4. A tésztát jól kidolgozzuk.
  5. Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  6. Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogymindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszúrkáljuk.
  7. Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-esfokozat)sütőbenelősütjük. (A teteje szilárd legyen.) Kb. 5 perc.
  8. Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.
  9. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát.
  10. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  11. Kb. még 10-15 percig sütjük. (Amíg a sajt meg nem barnul egy kicsit.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 266
  • 7 napos nézettség: 2208
  • Össznézettség: 1058416
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kevés dolog van, amiért hajlandó vagyok akár fél órát is sorban állni. A töki pomposért biztosan. Vagyis már csak  múlt idő. Amióta kipróbáltam itthon, azóta ritkábban csatlakozom a kanyargó sorokhoz.  Tény, hogy a kemencében sült, eredeti változat utánozhatatlan, főleg ha még a vásárok hangulatát is hozzávesszük. Ezt a gazdagabb ízesítéssel azért ellensúlyozni tudjuk.  Eredetileg szlovák étel. A pompos jelentése szakított tészta és Tökről származik, tehát innen az elnevezés.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Leborulok a recepted el?tt. A mai ebédkor a menyországban éreztem magam. Kezd? süt? vagyok, mégis isteni lett. Komolyan :) Hálás vagyok!

Törölt felhasználó

Örülök!!!Már megérte feltenni ezt a receptet.

Törölt felhasználó

megcsináltam újból ma és most tökéletes lett!!!!!! semmi nem maradt bel?le!!!! Köszönjük a receptet!!!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!! Örülök, hogy ízlett! :-) üdv kiki

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! ma újra elkészíttettem, nem lehet megunni... de most készítettem hozzá az Ildikó féle hagymamártást...háááááááááát, nagyon-nagyon jó páros!! próbáld majd ki!!!!!

Törölt felhasználó

Mi apróra összevágott tepert?t is szoktunk tenni rá, egy tepsi szalonnás, egy tepert?s, én a tepert?set jobban szeretem, próbáljátok ki így is:)

Törölt felhasználó

Még soha nem ettünk ilyet. Nagy hiba volt! Egy nagyobb társaságnak készítettem el. Hát, mit mondjak: a csend magáért beszélt amíg ették. Nem sok morzsát hagytak bel?le. Köszi a receptet! Nagyon jó! Ajánlom mindenkinek.

Lona

Sziasztok! Szeretném megsütni de vajon melyik szalonna volna rá a legjobb, nyers,vagy f?tt. Szeretném megtudni ti melyiket használtátok. Köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia! Én f?tt császárszalonnával szoktam készíteni. Mindenképpen f?ttet ajánlok, mert a nyers a sütést?l nem fog megpuhulni! Üdv Kiki

Lona

Köszönöm szépen a gyors válaszod.

Törölt felhasználó

A Csallóközben lepénynek hivják,a tésztába nem kerül krumpli,hanem olaj vagy zsir. Édes feltéttel is nagyon finom,én sósat is és édeset is készitek egyszerre... édes itt nem sütjük el?...mák cukor, felezett szilva reszelt alma,fahéjas cukor,dió v.prézli meggy,prézli sárgabarck,dió....

Törölt felhasználó

Köszi az ötletet, édeset még nem sütöttem, de ki fogom próbálni!!!! kiki

Törölt felhasználó

Szia, Szaritott elesztovel is lehet csinalni? Nagyon szeretnem kiprobalni a rezeptet, de Angliaban vagyunk, es itt nem talaltam meg rendes eleszztot. Viszont van otthonrol szaritott. Elore is koszonom. Ancsa

Törölt felhasználó

Szia! Igen!!! üdv kiki

Törölt felhasználó

Megkérdezhetném, hogy kb. milyen meleg süt?ben kell sütni? Na, nincs valami szuper h?fok beállítós gáztüzhelyem, csak olyan hagyományos gázsüt? 8 fokozattal. Kb. hol süssem? S a tepsit ki kell kenni valamivel, vagy kibélelni ?Nincs sok sütési tapasztalatom! köszi / Erzsi

Törölt felhasználó

Kedves Erzsi! A süt?t nem kell kibélelni semmivel. Nem kell hozzá szuper süt?, a 7-es- fokozat teljesen jó a pomposnak. (Eredetileg kemencében sütik). Üdv Kiki

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a választ. Majd beszámolok, hogy sikerült. Egyszer egy másik receptet már próbáltam, de a sütést elrontottam. Kibéleltem süt?papírral a süt?t, ami totál ráégett az aljára! üdv/ Erzsi

Törölt felhasználó

Nem mindegy milyen a süt?papír. A szilikonosra nem ragad rá a süti, a többi fajtát csak azért gyártják, hogy tudjunk min mérgel?dni.

Törölt felhasználó

Röviden és tömören:ISTENI!!!!!!

Törölt felhasználó

Én ki szoktam kenni a tepsi alját olajjal, és akkor nem ragad le. Amúgy tényleg mennyei, eddig még soha nem maradt bel?le másnapra! :)

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Nagy rajongója vagyok a recpetjeidnek, isteniek. Viszont én is azt kérdezném, hogy kb. milyen h?fokú süt?ben kell el?sütni, majd készre sütni ezt a finomságot? Még ma szeretném ugyanis elkészíteni. Nekem elektromos t?zhelyem van, ezért a konkrét kérdés, hogy hány fokon, illetve, hogy milyen módon (alsó-fels? sütés, h?légkeveréses, stb.) kell sütni? Nagyon várom válaszod! Üdv: zit

Törölt felhasználó

Szia! Sajnálom, hogy nem tudtam azonnal válaszolni, Balatonon nem mindig jutottam számítógép közelbe. Azért remélem, hogy ma sem kés? még. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! Köszi!!! Szóval a pompost légkeverésen, 175 fok körüli el?melegített süt?ben szoktam sütni. Jó étvágyat hozzá! üdv kiki

Törölt felhasználó

Kedves Kriszti, nagyon drága vagy és nem, még nem kés?, épp most tettem ki a Napocskára kelni a tésztát. Szuper vagy, akár az id?zítésed! :-) Nagyon szépen köszönöm és kellemes, pihentet?, üdít? nyaralást kívánok Neked és szeretteidnek. Zita

Törölt felhasználó

Huh, köszi :) - összefolyt a nyál a számban már a recept olvasásától is :) - amint lehet kipróbálom!!! Üdv, hua

Törölt felhasználó

Én is kipróbáltam tegnap és nagyon finom lett, de a tészta elég ragacsos volt. és tovább kellett sütnöm. Én a 3 közepes krumplit 50 dkg-ra mértem. Másban nem lehetett hiba, mert a többi egzakt mértékegységben van megadva? Nálad mennyi a 3 közepes krumpli? Köszönettel: Erika

Törölt felhasználó

Kedves Erika! A krumpli nem lehet az oka a ragacsosságnak. Ha el?melegített süt?be tetted és addig süt?tted,míg a sajt meg nem barnult rajta akkor nem szabad, hogy ragadjon. Tejfölb?l nem tettél rá többet? Attól ragacsos lehet egy kicsit (de csak a teteje). üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Nyersen volt elég ragacsos, még akkor is amikor megkelt, alig bírtam elsimítani a tepsibe és levakarni a kezemr?l, mintha csiríz lett volna... A sütls szerintem csak ezért tartott tovább, mert nme légkeveréses a süt?, hanme gyszer? villanysüt?. Erika

Törölt felhasználó

Én nem sokat szoktam sütni de pl pizzánál ha nagyon unom és kezd ragadni vizzes kézzel nyujtom bele a tepsibe és ha gyurásnál akad a ragacsosság akko még LISZTET.. :> ez csak az én véleményem nem tudom más mit szokott

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.