Töki pompos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
42g víz0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
33g tejföl66 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
328 kcal
Összesen
867
Kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
250g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
200g tejföl396 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
300g kolozsvári szalonna1965 kcal
Összesen
5204
Kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
24.3g finomliszt88 kcal
-
14.6g burgonya8 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
12.2g víz0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
9.7g tejföl19 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
13.1g lilahagyma5 kcal
-
9.7g sajt34 kcal
-
14.6g kolozsvári szalonna96 kcal
Összesen
252
Kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 908.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 172 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
867
Kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.2 g
Zsír
-
Összesen 309.8 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 634 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5448.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1699 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1966 mg
-
Nátrium 1257 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1032.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 887 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 877 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
5204
Kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
252
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 közepes db burgonya
-
2.5 dkg élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
A tetejére
-
2 dl tejföl
-
3 közepes fej lilahagyma
-
30 dkg kolozsvári szalonna
Elkészítés
A tésztához
- Akrumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
- Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.
- Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
- A tésztát jól kidolgozzuk.
- Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
- Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogymindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszúrkáljuk.
- Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-esfokozat)sütőbenelősütjük. (A teteje szilárd legyen.) Kb. 5 perc.
- Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.
- Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Kb. még 10-15 percig sütjük. (Amíg a sajt meg nem barnul egy kicsit.)
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 4816
- Tegnapi nézettség: 169
- 7 napos nézettség: 2064
- Össznézettség: 1184499
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 15.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Kevés dolog van, amiért hajlandó vagyok akár fél órát is sorban állni. A töki pomposért biztosan. Vagyis már csak múlt idő. Amióta kipróbáltam itthon, azóta ritkábban csatlakozom a kanyargó sorokhoz. Tény, hogy a kemencében sült, eredeti változat utánozhatatlan, főleg ha még a vásárok hangulatát is hozzávesszük. Ezt a gazdagabb ízesítéssel azért ellensúlyozni tudjuk. Eredetileg szlovák étel. A pompos jelentése szakított tészta és Tökről származik, tehát innen az elnevezés.
Hozzászólások (236)
Leborulok a recepted el?tt. A mai ebédkor a menyországban éreztem magam. Kezd? süt? vagyok, mégis isteni lett. Komolyan :) Hálás vagyok!
Örülök!!!Már megérte feltenni ezt a receptet.
megcsináltam újból ma és most tökéletes lett!!!!!! semmi nem maradt bel?le!!!! Köszönjük a receptet!!!
Nagyon szívesen!! Örülök, hogy ízlett! :-) üdv kiki
Kedves Kiki! ma újra elkészíttettem, nem lehet megunni... de most készítettem hozzá az Ildikó féle hagymamártást...háááááááááát, nagyon-nagyon jó páros!! próbáld majd ki!!!!!
Mi apróra összevágott tepert?t is szoktunk tenni rá, egy tepsi szalonnás, egy tepert?s, én a tepert?set jobban szeretem, próbáljátok ki így is:)
Még soha nem ettünk ilyet. Nagy hiba volt! Egy nagyobb társaságnak készítettem el. Hát, mit mondjak: a csend magáért beszélt amíg ették. Nem sok morzsát hagytak bel?le. Köszi a receptet! Nagyon jó! Ajánlom mindenkinek.
Sziasztok! Szeretném megsütni de vajon melyik szalonna volna rá a legjobb, nyers,vagy f?tt. Szeretném megtudni ti melyiket használtátok. Köszönöm.
Szia! Én f?tt császárszalonnával szoktam készíteni. Mindenképpen f?ttet ajánlok, mert a nyers a sütést?l nem fog megpuhulni! Üdv Kiki
Köszönöm szépen a gyors válaszod.
A Csallóközben lepénynek hivják,a tésztába nem kerül krumpli,hanem olaj vagy zsir. Édes feltéttel is nagyon finom,én sósat is és édeset is készitek egyszerre... édes itt nem sütjük el?...mák cukor, felezett szilva reszelt alma,fahéjas cukor,dió v.prézli meggy,prézli sárgabarck,dió....
Köszi az ötletet, édeset még nem sütöttem, de ki fogom próbálni!!!! kiki
Szia, Szaritott elesztovel is lehet csinalni? Nagyon szeretnem kiprobalni a rezeptet, de Angliaban vagyunk, es itt nem talaltam meg rendes eleszztot. Viszont van otthonrol szaritott. Elore is koszonom. Ancsa
Szia! Igen!!! üdv kiki
Megkérdezhetném, hogy kb. milyen meleg süt?ben kell sütni? Na, nincs valami szuper h?fok beállítós gáztüzhelyem, csak olyan hagyományos gázsüt? 8 fokozattal. Kb. hol süssem? S a tepsit ki kell kenni valamivel, vagy kibélelni ?Nincs sok sütési tapasztalatom! köszi / Erzsi
Kedves Erzsi! A süt?t nem kell kibélelni semmivel. Nem kell hozzá szuper süt?, a 7-es- fokozat teljesen jó a pomposnak. (Eredetileg kemencében sütik). Üdv Kiki
Nagyon köszönöm a választ. Majd beszámolok, hogy sikerült. Egyszer egy másik receptet már próbáltam, de a sütést elrontottam. Kibéleltem süt?papírral a süt?t, ami totál ráégett az aljára! üdv/ Erzsi
Nem mindegy milyen a süt?papír. A szilikonosra nem ragad rá a süti, a többi fajtát csak azért gyártják, hogy tudjunk min mérgel?dni.
Röviden és tömören:ISTENI!!!!!!
Én ki szoktam kenni a tepsi alját olajjal, és akkor nem ragad le. Amúgy tényleg mennyei, eddig még soha nem maradt bel?le másnapra! :)
Kedves Kiki! Nagy rajongója vagyok a recpetjeidnek, isteniek. Viszont én is azt kérdezném, hogy kb. milyen h?fokú süt?ben kell el?sütni, majd készre sütni ezt a finomságot? Még ma szeretném ugyanis elkészíteni. Nekem elektromos t?zhelyem van, ezért a konkrét kérdés, hogy hány fokon, illetve, hogy milyen módon (alsó-fels? sütés, h?légkeveréses, stb.) kell sütni? Nagyon várom válaszod! Üdv: zit
Szia! Sajnálom, hogy nem tudtam azonnal válaszolni, Balatonon nem mindig jutottam számítógép közelbe. Azért remélem, hogy ma sem kés? még. Üdv kiki
Szia! Köszi!!! Szóval a pompost légkeverésen, 175 fok körüli el?melegített süt?ben szoktam sütni. Jó étvágyat hozzá! üdv kiki
Kedves Kriszti, nagyon drága vagy és nem, még nem kés?, épp most tettem ki a Napocskára kelni a tésztát. Szuper vagy, akár az id?zítésed! :-) Nagyon szépen köszönöm és kellemes, pihentet?, üdít? nyaralást kívánok Neked és szeretteidnek. Zita
Huh, köszi :) - összefolyt a nyál a számban már a recept olvasásától is :) - amint lehet kipróbálom!!! Üdv, hua
Én is kipróbáltam tegnap és nagyon finom lett, de a tészta elég ragacsos volt. és tovább kellett sütnöm. Én a 3 közepes krumplit 50 dkg-ra mértem. Másban nem lehetett hiba, mert a többi egzakt mértékegységben van megadva? Nálad mennyi a 3 közepes krumpli? Köszönettel: Erika
Kedves Erika! A krumpli nem lehet az oka a ragacsosságnak. Ha el?melegített süt?be tetted és addig süt?tted,míg a sajt meg nem barnult rajta akkor nem szabad, hogy ragadjon. Tejfölb?l nem tettél rá többet? Attól ragacsos lehet egy kicsit (de csak a teteje). üdv kiki
Szia Kiki! Nyersen volt elég ragacsos, még akkor is amikor megkelt, alig bírtam elsimítani a tepsibe és levakarni a kezemr?l, mintha csiríz lett volna... A sütls szerintem csak ezért tartott tovább, mert nme légkeveréses a süt?, hanme gyszer? villanysüt?. Erika
Én nem sokat szoktam sütni de pl pizzánál ha nagyon unom és kezd ragadni vizzes kézzel nyujtom bele a tepsibe és ha gyurásnál akad a ragacsosság akko még LISZTET.. :> ez csak az én véleményem nem tudom más mit szokott