r
Nosalty Logó

Túrós-tejfölös-baconös-zabos langalló

Gonoszka1
Túrós-tejfölös-baconös-zabos langalló
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét

614
Kalória
41.4g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
143.3g
Víz
120.4g
Koleszterin
9.6g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 614 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3673 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 151 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 614 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9296.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1354 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1030 mg
  • Foszfor
    3759 mg
  • Nátrium
    2830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    859.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 3673 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A joghurtot, 32 dkg zabkorpával, a 2 db tojással, a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. Pihentetjük 20 percet.
  2. Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük a kókuszzsírral (vagy másmilyen zsiradékkal), és megszórjuk 3 dkg zabkorpával.

Feltét

  1. Elkészítjük a feltétet is. A túrót a tejföllel, sóval és a leöblített felaprított kaporral összekeverjük.
  2. A tésztát belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe. Rákanalazzuk a túrós feltétet, elsimítjuk.
  3. A bacont felkockázzuk, és rászórjuk a tetejére.
  4. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük.
  5. Melegen tálaljuk kockára vágva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Nagyon szeretem a túrót és a tejfölt. Így született meg ez a nagyon finom, és egészséges langalló. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 218 kalória van.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek