r
Nosalty Logó

Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal

Bjkata
Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

1019
Kalória
36.6g
Fehérje
114.8g
Szénhidrát
45g
Zsír
242.4g
Víz
97.8g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10056 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    6151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    459.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 4076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis edényben 1,5 dl vízben fél teáskanálnyi sóval 20 percig főzzük. A vízből már szinte alig marad valamennyi a krumplin, viszont az összes íz így a krumpliban marad.
  2. Krumplitörővel összetörjük a főtt burgonyát azzal a kevés vízzel, amennyi maradt rajta a főzéskor. Hagyjuk hűlni.
  3. A 2,5 dl langyos vízbe beletesszük az 1 tk cukrot, és a fél csomag élesztőt. Megszórjuk egy kanálnyi liszttel. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk a liszttel, burgonyával, pizza fűszerkeverékkel és az 1 tk sóval. Kevés langyos vizet készítsünk oda, hátha nem elég lágy a tészta.
  4. Meleg helyen kelesztjük, amíg előkészítjük a feltéthez valókat.
  5. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és egy csipetnyi sót adunk a tejfölhöz.
  6. A lilahagymát félkarikákra vágjuk, kicsit megsózzuk, megcukrozzuk.
  7. A kolbászt karikára, a sonkát kis csíkokra vágjuk.
  8. A füstölt szalonnát kockákra vágva kisütjük, a zsírjával kikenjük a két tepsit, amiben a langallót sütni fogjuk.
  9. A sajtot lereszeljük.
  10. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkettőt olajos kézzel kinyújtjuk, a tepsikbe rakjuk, néhány percig a tepsiben is kelni hagyjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig elősütjük.
  11. Megkenjük fokhagymás tejföllel, rárakjuk a sonkát, kolbászt, a sült szalonnakockákat és a hagymát, majd tovább sütjük még kb. 15 percig.
  12. Rárakjuk a reszelt sajtot és pár percig még sütjük.
  13. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23X32

Ennél a langalló receptnél a tészta hozzávalói szinte teljesen megegyeznek a pizzatészta hozzávalóival (legalábbis ahogyan én szoktam készíteni), de a burgonya hozzáadásával még puhább és talán laktatóbb ételt tálalhatunk.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...