Nosalty Logó

Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Ezen a képen: Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1019 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 209 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1019 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10056 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    6151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 4076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis edényben 1,5 dl vízben fél teáskanálnyi sóval 20 percig főzzük. A vízből már szinte alig marad valamennyi a krumplin, viszont az összes íz így a krumpliban marad.
  2. Krumplitörővel összetörjük a főtt burgonyát azzal a kevés vízzel, amennyi maradt rajta a főzéskor. Hagyjuk hűlni.
  3. A 2,5 dl langyos vízbe beletesszük az 1 tk cukrot, és a fél csomag élesztőt. Megszórjuk egy kanálnyi liszttel. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk a liszttel, burgonyával, pizza fűszerkeverékkel és az 1 tk sóval. Kevés langyos vizet készítsünk oda, hátha nem elég lágy a tészta.
  4. Meleg helyen kelesztjük, amíg előkészítjük a feltéthez valókat.
  5. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és egy csipetnyi sót adunk a tejfölhöz.
  6. A lilahagymát félkarikákra vágjuk, kicsit megsózzuk, megcukrozzuk.
  7. A kolbászt karikára, a sonkát kis csíkokra vágjuk.
  8. A füstölt szalonnát kockákra vágva kisütjük, a zsírjával kikenjük a két tepsit, amiben a langallót sütni fogjuk.
  9. A sajtot lereszeljük.
  10. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkettőt olajos kézzel kinyújtjuk, a tepsikbe rakjuk, néhány percig a tepsiben is kelni hagyjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig elősütjük.
  11. Megkenjük fokhagymás tejföllel, rárakjuk a sonkát, kolbászt, a sült szalonnakockákat és a hagymát, majd tovább sütjük még kb. 15 percig.
  12. Rárakjuk a reszelt sajtot és pár percig még sütjük.
  13. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23X32
  • Sűtés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 83
  • 7 napos nézettség: 604
  • Össznézettség: 240354
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Ajánló

Ha két tepsiben sütjük vékonyabb lesz a tésztája, és jobban átsül. Ebben az esetben hőlégkeverésen süssük, és félidőben cseréljük meg a két tepsit a sütőben!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ennél a langalló receptnél a tészta hozzávalói szinte teljesen megegyeznek a pizzatészta hozzávalóival (legalábbis ahogyan én szoktam készíteni), de a burgonya hozzáadásával még puhább és talán laktatóbb ételt tálalhatunk.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Köszönöm a receptet ! Ha jó id? lesz, kemencében fogjuk kipróbálni! Üdv: Anci

Bjkata

Kedves Anci! Nagyon szívesen! Most ugyan lehet, hogy egy darabig várni kell a jó id?re! :( Bárcsak nekem is lenne kemencém! Üdv: Kata

Olaszné Anci

Kedves Kata ! Nem baj, kivárjuk a jóid?t.Szívb?l kívánom, hogy neked is legyen kemencéd ! Ha kertes házban laksz, nincs akadálya. Egy részét mi készítettük el a férjemmel. Az internetr?l szereztük be az információkat. Szuperul m?ködik ! Üdv: Anci

Bjkata

Kedves Anci! Hozzá is látok nézel?dni az interneten, hátha jöv? nyáron mi is megpróbálkozunk a kemence készítéssel. További szép napot! Kata

Olaszné Anci

Kedves Kata ! Addig is ha tanácsolhatom, gy?jtsed az összetörni való üvegeket! Sok kell ! Minden ismer?sünk szétnézett a padlásán, zsákszámra kaptuk a használaton kívüli üvegeket, a végén még mi is tudtunk adni másnak bel?le. Sok sikert kívánok, szorítok neked ! Üdv: Anci

Bjkata

Kedves Anci! Köszönöm a hasznos tanácsot! :) Kata

Éva-Anyóca

Köszönöm, mentettem, és éhes is lettem.:-O Éva-Anyóca

Bjkata

Kedves Éva! Nagyon szívesen! Kata

Olaszné Anci

Kedves Kata ! Nagyon szívesen !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Nagyon jónak hangzik a recept, most fogom kipróbálni. Remélem sikere lesz. Köszi: Márta

Bjkata

Kedves Márta! Remélem, hogy olyan pillanatok alatt el fog fogyni, mint ahogy nálunk szokott! :) Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kata ! Nagy sikere volt, valóban hamar elfogyott. Nem tudom mi az eredeti recept, de lehet további dolgokkal ízesíteni kombinálni, itt gondolok juhtúró, paprika, paradicsom, stb., fantázia kérdése. Nagyon finom, laktató. Csak ajánlani tudom. Köszönettel: Márta

Bjkata

Kedves Márta! Nagyon szívesen! Kata

Zsuzsi35

Kedves Kata! Tetszik a recepted... :) Ki fogom próbálni :) Azt szeretném kérdezni,hogy jól értelmeztem?Csak fél csomag éleszt? kell?Mert nálunk csak kimér?set lehet kapni... :)

Bjkata

Kedves Zsuzsi! Csak fél csomag éleszt? kell hozzá. A kimér?s is teljesen jó éleszt? szokott lenni. További szép napot! Kata

Zsuzsi35

Köszönöm a gyors választ!! :) Hamarosan megsütöm... :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!