r
Nosalty Logó

Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal

Bjkata
Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

1019
Kalória
36.6g
Fehérje
114.8g
Szénhidrát
45g
Zsír
242.4g
Víz
97.8g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1019 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10056 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    6151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    459.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 4076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis edényben 1,5 dl vízben fél teáskanálnyi sóval 20 percig főzzük. A vízből már szinte alig marad valamennyi a krumplin, viszont az összes íz így a krumpliban marad.
  2. Krumplitörővel összetörjük a főtt burgonyát azzal a kevés vízzel, amennyi maradt rajta a főzéskor. Hagyjuk hűlni.
  3. A 2,5 dl langyos vízbe beletesszük az 1 tk cukrot, és a fél csomag élesztőt. Megszórjuk egy kanálnyi liszttel. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk a liszttel, burgonyával, pizza fűszerkeverékkel és az 1 tk sóval. Kevés langyos vizet készítsünk oda, hátha nem elég lágy a tészta.
  4. Meleg helyen kelesztjük, amíg előkészítjük a feltéthez valókat.
  5. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és egy csipetnyi sót adunk a tejfölhöz.
  6. A lilahagymát félkarikákra vágjuk, kicsit megsózzuk, megcukrozzuk.
  7. A kolbászt karikára, a sonkát kis csíkokra vágjuk.
  8. A füstölt szalonnát kockákra vágva kisütjük, a zsírjával kikenjük a két tepsit, amiben a langallót sütni fogjuk.
  9. A sajtot lereszeljük.
  10. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkettőt olajos kézzel kinyújtjuk, a tepsikbe rakjuk, néhány percig a tepsiben is kelni hagyjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig elősütjük.
  11. Megkenjük fokhagymás tejföllel, rárakjuk a sonkát, kolbászt, a sült szalonnakockákat és a hagymát, majd tovább sütjük még kb. 15 percig.
  12. Rárakjuk a reszelt sajtot és pár percig még sütjük.
  13. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23X32

Ennél a langalló receptnél a tészta hozzávalói szinte teljesen megegyeznek a pizzatészta hozzávalóival (legalábbis ahogyan én szoktam készíteni), de a burgonya hozzáadásával még puhább és talán laktatóbb ételt tálalhatunk.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek