Nosalty Logó

Laktató töltött batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Laktató töltött batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 961 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 9593 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 291 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 961 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    573.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13087 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    8366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    3064 micro
Összesen 9593 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kelesztőtálba tesszük a lisztet, közepébe lyukat formálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, vizet öntünk rá, míg el nem lepi rendesen, cukozzuk.
  2. Amikor felfutott az élesztő, mehet hozzá a só, tojás, olaj, majd alaposan kézel öszedolgozzuk. Folyamatosan adagolunk hozzá vizet, amíg a tészta könnyen gyúrhatóvá, kissé ragacsos, könnyű állagúvá nem válik (sima kelt tészta).
  3. Ha a tésztánk összeállt, az edényt lefedjük, majd kelni hagyjuk a tésztát, lehetőség szerint nem huzatos, meleg helyen. Az edényt célszerű átlátszó fedővel vagy fóliávallefedni, hogy később belelássunk. Tilos a fedőt emelgetni, a tálat mozgatni.
  4. Amíg kel a tészta, megcsináljuk a tölteléket: a fenti hozzávalókat aprócska kockákra vágjuk, fűszerezzük, ketchupot adunk hozzá ízlés szerint.(Nálunk ekkora mennyiséghez kb. fél tubust.) Majd összekeverjük az egészet.
  5. Amikor megkelt a tészta(amikor már hozzáér bőven a fedőhöz), nyújtódeszkán fél centinél is vékonyabbra nyújtjuk, kb. 7x7 cm-es négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük 1-1 ek töltelékkel, majd félbehajtva összeragasztjuk, alaposan lenyomkodjuk a tészta szélét, hogy ne nyíljon ki az immáron megtöltött batyunk.
  6. Olajban közepes lángon forgatva aranybarnára pirítjuk mindet. Oldalanként 3-3 perc kb.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5925
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 27.

Ajánló

Frissen sülve, melegen a legjobb, mint minden, de másnap is tökéletes.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyámmal közösen újítottunk be valami gyors, könnyen elkészíthető, de laktató  finomságot. Ez lett az eredmény!:)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek