Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán batyu

Mediterrán batyu
Mediterrán batyu
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűtőben talált anyagokat és a maradék paradicsomokat dolgoztam fel, ez lett belőle...!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 rolni leveles tészta (nem mélyhűtött)
  • 4 közepes paradicsom
  • kecskesajt (feta) ízlés szerint
  • 2 szeletelt sajt (pl. Eidami, Gouda, stb.)
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • szezámmag
  • 1 tojássárgája + 1 ek habtejszín

ajánlat

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is jó, sokáig ne tároljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kigöngyöljük, és 12×12 cm-es négyzetre felvágjuk.
  2. A paradicsomokat vékonyan karikázzuk. A feta sajtot felkockázzuk (kb. 1 cm). A sajtszeleteket szintén felvágjuk, kb 3x3 cm-es négyzetekre.
  3. A sajtszeleteket a tésztanégyzetekre helyezzük (így nem ázik át a paradicsomtól). Erre egy karika paradicsomot, melyet megborsozunk, ennek tetejére egy bazsalikomlevelet, erre egy kis kocka feta sajtot halmozunk. Batyut "csomózunk". Sózni csak módjával, mert a feta nagyon sós!
  4. A tojássárgáját habosra keverjük a tejszínnel, és ezzel a keverékkel, ecsettel bekenjük a batyukat, majd megszórjuk őket szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 698
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

feta sajtos-paradicsomos batyu, sós batyu, paradicsomos-sajtos batyu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalin52
katalin52 Tue, 2013-09-10 12:46

Vendégeimnek ezt készítettem el. Friss salátaágyra helyeztem, nagyon mutatós volt és finom. Köszönöm a receptet!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-09-10 22:29

Nagyon köszönöm a visszajelzest, és örülök, hogy izlett!:)

Űdvözlettel: Marti