r
Nosalty Logó

Lábastorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lábastorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 5243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3640.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.7 g
  • Cukor
    605 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 5243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzákeverjük a diót, a kakaót, a zsemlemorzsátés a mazsolát.
  4. Kivajazott, kilisztezett lábasba vagy tortaformába tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  5. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük és a tortát meglocsoljuk vele. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. Amázhoz a vizet, kakaóport és a porcukrot egy lábasban elkeverjük. Főzőlapon, alacsony hőfokonfolyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a vajat. Ha elolvadt benne, akkor megkenjük vele a tortát. Megvárjuk míg megdermed, utána díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9268
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lábas elnevezést azért kapta, mert eredetileg nem tortaformában készült, hanem egy lábasban. Lisztérzékenyek is ehetik, mivel dió van benne liszt helyett, a zsemlemorzsa meg kihagyható.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek