r
Nosalty Logó

Toszkán csokoládétorta Anitától

NS
Toszkán csokoládétorta Anitától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1117
Kalória
14.6g
Fehérje
125.2g
Szénhidrát
63.3g
Zsír
66.8g
Víz
381.6g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
99.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    500.8 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 4466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

  1. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal.
  2. A tojásokat a cukorral és a liszttel, gépi habverővel fehéredésig verjük, majd lassanként hozzáadagoljuk a felolvadt csokoládés vajat. Alaposan összekeverjük.
  3. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kemény, de a belseje folyós lesz (tűpróbával ellenőrizhetjük). A teteje repedezni fog, nem kell megijedni. (Én megfordítottam, és így tálaláskor az alja került föntre.)
  5. Teljesen kihűtve szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ez az egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomság egy online receptverseny toszkán témahetében készült, és osztatatlan sikert aratott mindhárom gyermekemnél (és a páromnál is).

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek