Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán csokoládétorta Anitától

Toszkán csokoládétorta Anitától
Toszkán csokoládétorta Anitától
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomság egy online receptverseny toszkán témahetében készült, és osztatatlan sikert aratott mindhárom gyermekemnél (és a páromnál is).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bourbon vaníliafagyival tálalva nagyon finom, de lehet például tejszínhabot is mellé kínálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal.
  2. A tojásokat a cukorral és a liszttel, gépi habverővel fehéredésig verjük, majd lassanként hozzáadagoljuk a felolvadt csokoládés vajat. Alaposan összekeverjük.
  3. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kemény, de a belseje folyós lesz (tűpróbával ellenőrizhetjük). A teteje repedezni fog, nem kell megijedni. (Én megfordítottam, és így tálaláskor az alja került föntre.)
  5. Teljesen kihűtve szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 336
elküldve: 13
receptkönyvben: 353
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, olasz csokitorta, csokoládétorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanita75
vanita75 Sun, 2014-05-04 10:27

Elkészítettem. Isteni lett! Azért is fogom többször készíteni, mert másnap sem szárad ki.

hunyorka
hunyorka / hunyorka Thu, 2014-03-06 13:16

Én másodszor sütöm meg nagyon finom már a receptet is adom tovább ismerőseimnek. Köszönöm a receptet.

Ilcsenzia
Ilcsenzia Sun, 2014-02-16 20:00

Szia, nagyon finom lett! Én 23 dkg cukorral csináltam meg, volt hozzá meggyszósz és tejszínhab:) 180 fokon villanysütőben 33 percig sült, tökéletes lett. Egy baj volt csak, a sütőpapírt nehéz leszedni róla, mert nagyon töredezik a teteje, ha hozzáértem, de megfordítani nem szerettem volna tálalásnál - ahogy Te írtad -, mert így szép, rusztikus lett porcukorral meghintve.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2014-03-19 15:33

Szia! Örülök, hogy ízlett! Lehet, hogy egy kicsit hagyni kell hűlni, és akkor könnyebben lejön a sütőpapír, nekem ezzel nem volt gondom. Szép lehet a Te verziódban is! Nálam a gyerekek imádták. A meggyszósz is jól megy hozzá, nagyon jó ötlet.
További szép hetet!
Anita

1117
vaj 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
cukor 30 dkg
tojás 6 db
finomliszt 10 dkg