Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű, tojásmentes csokoládétorta tönkölybúzaliszttel

Egyszerű, tojásmentes csokoládétorta tönkölybúzaliszttel
Egyszerű, tojásmentes csokoládétorta tönkölybúzaliszttel
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortakészítés egy izgalmas feladat. Ilyenkor is az egyszerűbb recepteket szeretem, amit csak kikeverek, és beleöntök egy tortaformába, és már készen is van. :) Nem szoktam krémes tortákat készíteni - mert általában túl vannak számomra bonyolítva a receptek, és sok receptben tojás is van.
A férjem Édesanyjának volt a születésnapja (dec. 31.), és lévén előző héten túrótortát csináltam, mindenképpen valami nagyon más ízvilágot szerettem volna. Ő nem szereti a túl édes dolgokat, és így esett a választásom a csokoládétortára. Nagyon sokféle receptet megnéztem, beszéltem néhány barátommal, ők hogyan csinálják, majd végül egy kedves ismerősöm javaslatára párizsi krémet (ganache vagy trüffel néven is ismert) készítettem. Ami szerintem a létező legfinomabb, legcsokoládésabb és egyben legegyszerűbb csokoládékrém - szuper minőségű tejszín és csokoládé keveréke. Ez nem a gazdaságos csokoládékrém változat. Ennél a receptnél nem lehet kispórolni az alapanyagot, ha valóban isteni finom csokoládétortát szeretnél:) 
Mindig hangsúlyozom, milyen fontos, hogy jó minőségű ételeket fogyassz - erre ne sajnáld az energiát, időt és a pénzt. Mert nem csak az ételek íze, de az egészségi állapotod is romlik, gyengül az immunrendszered, és az emésztésedre is kedvezőtlenül hatnak a nem megfelelő minőségű ételek. Lehetőleg vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj. Legyen az elved: inkább a minőség, mint a mennyiség. Egy jó étel elsődleges titka , hogy jó minőségű alapanyagokból kell elkészíteni.

hozzávalók / 8 adag

tésztához

krémhez

ajánlat

A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. :) Én felforraltam egy kis tejszínt, beleolvasztottam egy kis csokoládét. Majd behűtöttem, és hidegen felvertem kemény habbá. A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltöttem, és ezzel díszítettem, és némi mandulaforgáccsal. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát általában egyben szokták megsütni, és utána szelik. Én biztosra szerettem volna menni, hogy véletlenül se törjön el vágásnál a piskóta, ezért inkább két részletben sütöttem meg ezt a mennyiséget - így a tortám az alján és a tetején is sima felületű lett. Ebben az esetben kétszer kell kikeverni a fele mennyiséget - amikor a nedves és száraz alapanyagokat összekeverjük, utána viszonylag gyorsan kell betenni a sütőbe. Így biztosan szépen feljön a tésztánk. Először a por hozzávalókat tegyük egy tálba, majd keverjük össze. Ezután tegyük hozzá a vizet, citromlevet és az olajat. Az egészet keverjük jól össze, és kivajazott, lisztezett tortaformába öntsük bele. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. (Ez kb. 40 perc, ha egészben sütjük a piskótát, és ha két részletben sütjük, akkor kb. 2* 25 perc.)
  2. Forraljuk fel a tejszínt, majd vegyük le a tűzhelyről, és öntsük bele a feldarabolt csokoládét, csipet vaníliát és a vajat. Picit megkeverve hagyjuk, hogy felolvadjon a csokoládé. (Ha édesebb csokoládékrémet szeretnénk, akkor tehetünk hozzá egy kis nádcukrot is). Hagyjuk a keveréket kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe minimum 3 órára. Amikor jól kihűlt a krém, habverővel habosítsuk ki.
  3. A krém picit kevesebb, mint a felét kenjük a két piskótalap közé, majd a többit kenjük el jól a tetején és az oldalán. Ezt követően kidíszíthetjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 864
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

trüffeltorta, csokikrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

791
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 30 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
finomítatlan nádcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
sütőpor 1 csomag
citromlé 3 ek
vanília 0 ízlés szerint
repceolaj 12 ek
víz 5 dl
habtejszín 300 ml
étcsokoládé 30 dkg
vaj 3 dkg
vanília 0 ízlés szerint