r
Nosalty Logó

Lábasban sült nyúl

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Lábasban sült nyúl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 747 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2984 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 747 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6313.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    3681 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    109 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 2984 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A vaj felét egy nagyobb lábasban felmelegítjük. A húsdarabokat egyesével körbepirítjuk a lábasban, majd kivesszük és félrtesszük.
  3. Ugyanebbe a lábasban megolvasztjuk a maradék vajat és megpirítjuk rajta a tisztított, egészben hagyott gombafejeket.
  4. Visszatesszük a lábsba a húsokat, meglocsoljuk a borral, néhány percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, és lefedve 40 percig főzzük.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a lábasból a gombával együtt és melegen tartjuk. A fűszercsokrot kidobjuk.
  6. A lábast a tűzről lehúzva a húslébe keverjük a tojássárgákkal kikevert tejszínt, folyamatos keverés mellett. Visszatesszük, melegítjük, amíg kissé be nem sűrűsödik, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A zsályaleveleket pár pillanatra felhevített olajba dobva megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  8. A húst a szósszal meglocsolva és a ropogós zsályalevelekkel meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 37381
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 11.

Ajánló

Ropogós fehér kenyér illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már régóta készültem megcsinálni ezt a nyulas fogást, csak vártam a pillanatot, amikor szép nyúlhúshoz jutok. Egy barátunk révén ez megtörtént, a nyúl pedig elkészült:-). A receptet az Egy falat Franciaország c. könyvben néztem még ki.

Hozzászólások

andorcaemil

Köszönjük szépen, Isteni finom volt, annyit változtattam rajta,hogy mivel a zsályát nem szeretjük azt kihagytam és helyette tárkonyt kapott az alaplé is meg a vége is,illetve egy kis majoránnát tettem bele, ezáltal a két f?szer által az egész kicsit magyarosabb. Ja és ez a fajta szószkészítést külön köszönöm még sokszor lesz alkalmazva más f?szerezéssel más húsokhoz is. Végül kellemes ünnepeket és boldog új évet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?