Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lábasban sült nyúl

Lábasban sült nyúl
Lábasban sült nyúl
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta készültem megcsinálni ezt a nyulas fogást, csak vártam a pillanatot, amikor szép nyúlhúshoz jutok. Egy barátunk révén ez megtörtént, a nyúl pedig elkészült:-).
A receptet az Egy falat Franciaország c. könyvben néztem még ki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ropogós fehér kenyér illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A vaj felét egy nagyobb lábasban felmelegítjük. A húsdarabokat egyesével körbepirítjuk a lábasban, majd kivesszük és félrtesszük.
  3. Ugyanebbe a lábasban megolvasztjuk a maradék vajat és megpirítjuk rajta a tisztított, egészben hagyott gombafejeket.
  4. Visszatesszük a lábsba a húsokat, meglocsoljuk a borral, néhány percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, és lefedve 40 percig főzzük.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a lábasból a gombával együtt és melegen tartjuk. A fűszercsokrot kidobjuk.
  6. A lábast a tűzről lehúzva a húslébe keverjük a tojássárgákkal kikevert tejszínt, folyamatos keverés mellett. Visszatesszük, melegítjük, amíg kissé be nem sűrűsödik, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A zsályaleveleket pár pillanatra felhevített olajba dobva megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  8. A húst a szósszal meglocsolva és a ropogós zsályalevelekkel meghintve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 35 548
elküldve: 11
receptkönyvben: 191
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás-fehérboros nyúl

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andorcaemil
andorcaemil Wed, 2012-12-26 15:50

Köszönjük szépen, Isteni finom volt, annyit változtattam rajta,hogy mivel a zsályát nem szeretjük azt kihagytam és helyette tárkonyt kapott az alaplé is meg a vége is,illetve egy kis majoránnát tettem bele, ezáltal a két fűszer által az egész kicsit magyarosabb. Ja és ez a fajta szószkészítést külön köszönöm még sokszor lesz alkalmazva más fűszerezéssel más húsokhoz is. Végül kellemes ünnepeket és boldog új évet

747
nyúlhús 1.5 kg
vaj 60 g
csiperkegomba 200 g
fehérbor 1 dl
csirke alaplé 2 dl
petrezselyem 5 szál
kakukkfű 3 szál
zellerlevél 3 db
babérlevél 2 db
főzőtejszín 125 ml
tojássárgája 2 db
zsálya 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek