r
Nosalty Logó

Lábasban sült nyúl

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Lábasban sült nyúl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2984 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 747 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6313.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    3681 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    109 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 2984 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A vaj felét egy nagyobb lábasban felmelegítjük. A húsdarabokat egyesével körbepirítjuk a lábasban, majd kivesszük és félrtesszük.
  3. Ugyanebbe a lábasban megolvasztjuk a maradék vajat és megpirítjuk rajta a tisztított, egészben hagyott gombafejeket.
  4. Visszatesszük a lábsba a húsokat, meglocsoljuk a borral, néhány percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, és lefedve 40 percig főzzük.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a lábasból a gombával együtt és melegen tartjuk. A fűszercsokrot kidobjuk.
  6. A lábast a tűzről lehúzva a húslébe keverjük a tojássárgákkal kikevert tejszínt, folyamatos keverés mellett. Visszatesszük, melegítjük, amíg kissé be nem sűrűsödik, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A zsályaleveleket pár pillanatra felhevített olajba dobva megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  8. A húst a szósszal meglocsolva és a ropogós zsályalevelekkel meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 39938
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 11.

Ajánló

Ropogós fehér kenyér illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta készültem megcsinálni ezt a nyulas fogást, csak vártam a pillanatot, amikor szép nyúlhúshoz jutok. Egy barátunk révén ez megtörtént, a nyúl pedig elkészült:-). A receptet az Egy falat Franciaország c. könyvben néztem még ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...