Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zempléni szarvasborjú galuskával

Zempléni szarvasborjú galuskával
Zempléni szarvasborjú galuskával
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy boros és vadas oldalon találtam ezt a receptet, mikor szarvashús elkészítése után kutakodtam. Az eredmény minden várakozást felülmúlt. Köszönet Kapalló G. Gyulának!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Galuskával kínálhatjuk. A csalános tojásos nokedli sem rontja el. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk és félretesszük.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk.
  3. A szalonna zsírján a húst megpirítjuk, majd lassú tűzön, fedő alatt az apróra vágott hagymával, paradicsommal, felszeletelt gombával és a szemes fűszerekkel (borókabogyó, szegfűbors) puhára pároljuk.
  4. Mikor megpuhult a hús sóval, borssal, rozmaringgal, bazsalikommal ízesítjük, majd felöntjük borral és összeforraljuk. 
  5. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a mézet, tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 668
elküldve: 5
receptkönyvben: 62
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szarvaspörkölt, vörösboros-mézes szarvaspörkölt galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
szarvascomb 80 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
csiperkegomba 30 dkg
vörösbor 2 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 1 db
méz 0.5 teáskanál
rozmaring 0.5 tk
bazsalikom 0.5 tk
borókabogyó 3 db
szegfűbors 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint