Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkuszgombócok fokhagymás joghurttal

Kuszkuszgombócok fokhagymás joghurttal
Kuszkuszgombócok fokhagymás joghurttal
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombócmasszát színezhetjük 1-2 tk sűrített paradicsommal is.  

hozzávalók / 2 adag

A gombócokhoz:

A fokhagymás joghurthoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuszkuszt egy edénybe tesszük, ráöntünk 200 ml lobogó vizet, és hagyjuk 10 percet állni. A kuszkuszhoz adjuk a darát, lisztet, tojást. Sóval, borssal és római köménnyel ízesítjük.
  2. Jól összegyúrjuk, majd apró gombócokat formázunk, amelyeket fövő sós vízben, kb. 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  3. A joghurthoz adjuk az áttört fokhagymát és a vizet. Sóval, borssal ízesítjük, és elkeverjük. A mártást tányérokra osztjuk, elsimítjuk, ráhelyezzük a leszűrt kuszkuszgombócokat. A chilipehellyel és a vékony csíkokra vágott mentalevelekkel megszórjuk, majd az olívaolajjal megöntözzük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 84
össznézettség: 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtos sós gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

623
kuszkusz 150 g
tojás 1 db
búzadara 1.5 evőkanál
finomliszt 1.5 ek
római kömény 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl
görög joghurt 300 g
víz 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
menta 2 szál