r
Nosalty Logó

Töltött paprika Alexandra konyhájából

Alexandra
Töltött paprika Alexandra konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombóchoz

A szószhoz

A rántáshoz

332
Kalória
27.9g
Fehérje
8.6g
Szénhidrát
20g
Zsír
161.4g
Víz
190.8g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gombóchoz

A szószhoz

A rántáshoz

Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gombóchoz

A szószhoz

A rántáshoz

Összesen 1323 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gombóchoz

A szószhoz

A rántáshoz

Összesen 149 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    645.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    1963 micro
Összesen 1323 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A darált húshoz adjuk a borsot, a sót, a rizst, a pirospaprikát, a 2 tojássárgát, a hagymát és a fokhagymát.
  2. Összekeverjük, gombócokat formálunk belőle, és egy lábas aljára tesszük őket.
  3. Utána ráöntjük a paradicsomot, ízlés szerint tehetünk bele az íze kedvéért tv paprikát is felkarikázva.
  4. Ha ez megvan, akkor feltesszük főni.
  5. Ha megfőtt a húsgombóc, berántjuk.
  6. A rántáshoz felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a lisztet, majd a paprikát.
  7. Ráöntjük a paprikára, és összerotyogtatjuk.
  8. Ha kész, kenyérrel, krumplival vagy tésztával lehet tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez a recept szintén a nagymamámtól származik. Nagyon finom étel. Ajánlom mindenkinek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek