Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika Alexandra konyhájából

Töltött paprika Alexandra konyhájából
Töltött paprika Alexandra konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szintén a nagymamámtól származik. Nagyon finom étel. Ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A szószhoz

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz adjuk a borsot, a sót, a rizst, a pirospaprikát, a 2 tojássárgát, a hagymát és a fokhagymát.
  2. Összekeverjük, gombócokat formálunk belőle, és egy lábas aljára tesszük őket. 
  3. Utána ráöntjük a paradicsomot, ízlés szerint tehetünk bele az íze kedvéért tv paprikát is felkarikázva.
  4. Ha ez megvan, akkor feltesszük főni. 
  5. Ha megfőtt a húsgombóc, berántjuk.
  6. A rántáshoz felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a lisztet, majd a paprikát. 
  7. Ráöntjük a paprikára, és összerotyogtatjuk. 
  8. Ha kész, kenyérrel, krumplival vagy tésztával lehet tálalni. 
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, húsgombóc paradicsomszósszal, paradicsomos egytál húsgombóccal

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

apus112
apus112 Thu, 2012-11-22 11:53

Nos ahogy olvastam a tölttöt paprikát annélkül én is csinálok csirke húslevest csirkeke nélkül estleg teszek bele pár kavicsot jó étvágyat egy amatőr szakács!

Enda
Enda Sun, 2012-07-29 16:53

Kedves Szandra,
meglepődtem a kirohanásodon...Elsőre talán annyi, aki receptet tesz fel a kritikákat is el kell tudnia viselni!!!!!!! A kritika lehet pozitív vagy negatív. Esetedbe ez a recept nem aratott sikert. Csak hogy tudd az egyik 70 éves nagyanyám pocsékul főzött a másik 70 éves + remekül. Ez nem kor függvénye. Ezt a paradicsomos húsgombócot hívogathatod töltött paprikának, az ügy szempontjából valóban tök mindegy. Ha nem lenne baj az arányokkal, akár paradicsomba aprított paprika, húsgombóccal is hívhatnád, senki nem akadt volna ki. És akkor a lényeg, a töltelékbe 1 kiskanál rizs tök fölösleges, akár ki is hagyhatnád, viszont attól mert normális mennyiséget tennél bele, attól még nem rizst eszel, hiszen ott a fél kiló hús. A másik halvány magyarázatod, a rengeteg pirospaprikától ez a töltelék valóban jó piros lehet, de minek is? A só pedig étel ízesítésre való, mint minden fűszer és ételízesítő, természetesen egészséges mennyiségben. tovább nem ragozom a dolgot, esetedben tök fölösleges.....

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Sun, 2012-07-29 12:31

Miért lenne probléma?
A paradicsom 0,5 dl a víz amivel higítom az 2,5 dl.
Ezt a nagymamámtól tanultam.
Azért mert nincs paprikába töltve azért még lehet töltött paprika.
Mi így csináljuk. Ahány ház annyi szokás.
A cukrot direkt úgy írtam hogy ízlés szerint a szósznál van.
Amúgy akinek nem tetszik, az ne csinálja meg, és ne is írjon hozzá.
Nekem ez a véleményem.
Szerintem van más is aki így csinálja.
Nem vagyok kezdő szakács 10 éve vagyok a konyhába.
Hát nem is 1-1,5 óra alatt fő meg. Nálunk 30-35 perc is elég.
Na nem vitatkozom tovább. Akinek nem tetszik ne csinálja meg írtam az elején is.

orla
orla / orla Sun, 2012-07-29 15:30

A töltött paprika nevében benne van hogy valamivel megtöltik a paprikát, ez max húsgombóc paradicsomszószban, de nem akarom az előttem szólókat ismételni - baj van az arányokkal is. Igazad van, nem főzzük meg, mert ez nem tetszik és van jobb receptünk :) (Úgy látszik néha 10 év is kevés..)

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Sun, 2012-07-29 15:57

Amúgy meg 70 éves asszony csak tudja hogy kell főzni nem?
Amúgy meg te, ne beszélj, mert egy recepted sincs fent, amit elkészítettél volna..
Akkor miről is beszélünk?
Ha neked húsgombóc paradicsomszószban, akkor legyen az. De sztem a töltött paprikát lehet paprika nélkül is csinálni.
Ha meg nem értesz a főzéshez, akkor előbb tanulj meg főzni, és az után kritizálj egy 70 éves asszonyt.

orla
orla / orla Sun, 2012-07-29 16:53

Tényleg utoljára írok, bármit is válaszolsz:
1. A 70 év nem garancia arra, hogy valaki tudjon főzni:)
2. Attól, hogy valakinek nincs fenn receptje a NOSALTY-n, még tudhat főzni, és lehet véleménye:)
3. Még mindig azt állítom, hogy a töltött paprikát meg kell valamivel tölteni (tudod, a nevében van:))
4. Te mindig mindenen így megsértődsz? Rossz lehet:(
5. Puszi a nagymamádnak, jó sütést főzést és NYUGI!!!!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2012-07-27 18:15

4 személyre 2,5 dl mártás?... Egyébként meg egyetértek az előttem szólókkal a mennyiségekkel probléma van...

orla
orla / orla Fri, 2012-07-27 14:41

Egyetértek az előttem szólókkal - csak nekem nem akaródzott hosszan írni:)

Enda
Enda Fri, 2012-07-27 14:35

Kedves diringo,
ha kezdő vagy, vagy tapasztalatlan még a konyhában, szívesen leírom Neked a hosszú évek alatt nálunk bevált töltöttpaprika recepjét.:) Annyit még hozzáteszek a jószándékú kritikámhoz, hogy egy tisztességes töltöttpaprika vagy paradicsomos húsgombóc nem fő meg és nem lesz kész 30 perc alatt....

Enda
Enda Fri, 2012-07-27 13:43

Kedves Alexandra,
ez nem töltött paprika, hanem paradicsomos húsgombóc. Megjegyzem a hozzávalóknál a kiskanál rizs a húsmennyiséghez édes kevés, valamint a 2 evőlanál pirospaprika iszonyatosan sok. Az 1 csipet só meg kevés, ettől ízetlen marad a gombóc. Valamint hiányolok egy kevés cukrot a végén izesítésként, hogy elvegye a paradicsom savasságát. Szerintem a mennyiségi ősszetevőkkel, arányaival gondok vannak....

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Sun, 2012-07-29 16:23

Hát én nem rizst akarok enni, hanem húst.
Miért lenne sok a paprika? Legalább van színe a húsnak.
A sót meg mindenki ízlés szerint teszi bele. Mi egy csipetet. Amúgy sem szabad sok sót enni.
A cukor meg a szósznál van hogy ízlés szerint. Mert van aki édesebben van aki savanyúbban szereti.
Miért van baj a mennyiségi összetevőkkel? Egy 70 éves asszony csak tudja mi mennyi nem?

http://www.nosalty.hu/recept/toltott-paprika-6

Ez is olyan mint amit a mamámtól tanultam, csak mi a paprikát belekarikázzuk. Amúgy meg paprika nélkül is lehet csinálni. Mi így csináljuk. De ha nem lenne drága a paprika akkor azzal is csinálnánk.
Ez van, ahány ház annyi szokás. Tartja a mondás.

332
darált sertéshús 50 dkg
bors 1 kk
1 csipet
rizs 10 g
fűszerpaprika 2 ek
tojássárgája 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sűrített paradicsom 0.5 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
1 csipet
sertészsír 1 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint