r
Nosalty Logó

Krumplisaláta kovászos uborkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Krumplisaláta kovászos uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    5232 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 1082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megmossuk, és sós vízben feltesszük főni. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét, máskülönben a salátában is szétesik majd. Ha elérte a megfelelő állagot, leszűrjük, visszatesszük az edénybe, és hideg vizet engedünk rá. Hagyjuk néhány percig hűlni, majd lehúzzuk a héját, és negyedekre vágjuk.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A zellerszárakat megmossuk, a végeit levágjuk, és egy centis darabokra szeleteljük. A kovászos uborkákat felnegyedeljük, majd kockára vágjuk.
  3. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd sózzuk és borsozzuk.
  4. A zöldségeket összekeverjük, és ráöntjük a szószt, és alaposan összeforgatjuk.
  5. Hűtőbe tesszük legalább két órára, hogy jól összeérjenek az ízek, tálalásnál pedig friss snidlinget vágunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16395
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos krumplisalátát érdemes nyáron feldobni kevés kovászos uborkával, nagyon jól áll neki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...