r
Nosalty Logó

Joghurtos krumplisaláta tojással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
Joghurtos krumplisaláta tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1850 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3496.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 1850 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a krumplit.
  2. Megvárjuk míg kihűl, aztán leszedjük a héját, majdfeldaraboljuk.
  3. Megfőzzük a tojásokat, kb. 8-10 percesek legyenek. Hideg vizet engedünk rájuk, és pár perc múlva leszedjük a héjukat.
  4. Megpucoljuk a hagymákat, és a karikákra vágjuk.
  5. Összekeverjük a tejfölt, mustárt, majonézt és joghurtot (a joghurttól lesz könnyű).
  6. Egybe tálban összekeverjük a hagymát, krumplit, és óvatosan elkeverjük a "szósszal", hogy ne törjön össze a krumpli.
  7. A felnegyedelt/nyolcadolt tojásokat a tetejére helyezzük.
  8. Hús mellé köretként vagy magában fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21358
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos krumplisaláta tojással
Az ördög szakácsnője 36 recept

Nagyon finom és könnyű, epediétásoknak alkalmas a joghurt miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk