Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák krumplisaláta

Osztrák krumplisaláta
Osztrák krumplisaláta
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt próbáltam meg most rekonstruálni.

 

hozzávalók / 6 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Díszíthetjük apróra vágott snidlinggel, vagy adhatunk mellé madársalátát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit jól megmossuk, majd héjastól puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékonyabb szeletekre vágjuk.
  2. Egy tálba rétegezzük, ráöntjük az ugyancsak meleg húslevest, és várunk, ameddig kihűl, illetve magába szívja az alaplé nagyját.
  3. Közben a hagymát apró kockákra szeljük.
  4. A mustárt olajjal és némi cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk, és a krumplira öntjük.
  5. Rászórjuk a hagymakockákat, jól átkeverjük, hogy a leve kissé krémes állagot öltsön, majd mehet a hűtőbe pár órára összeérni. Jó étvágyat hozzá!

  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 118 250
elküldve: 64
receptkönyvben: 611
elkészítve: 51/66
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
278 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplisaláta, burgonyasaláta, bécsi burgonyasaláta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-10-06 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.10.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-09-01 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-02-23 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.02.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2017-12-23 23:16

Az idén nyáron Bécsben járva nem hagyhattam ki az igazi Wiener Schnitzelt sem. Ahhoz pedig burgonya saláta dukál. A Fiegelmüllernél kb. így készült, ahogy a receptedben szerepel. Isteni finom. Én emellett tettem le a voksom.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2018-01-02 14:41

Kedves György! Pontosan, ahogy írod, én is egy bécsi Wiener Schnitzel ebéd után döntöttem el (ha ott járok több helyen is kipróbálom, vannak kihagyhatatlanok, mint a Fiegelmüller), hogy elkészítem. A receptet nem ismertem, csak az íz után mentem, és szerintem elég jól sikerült leképeznem. Nagyon örülök, hogy ízlett!!! Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-01-02 21:22

Szerintem mások az arányok, az ecet típusa, illetve nincs benne citromlé...de valószínűleg azért hasonlítanak, mert így készítik Ausztriában is...a lényeg, hogy házi alapléből készüljön, ne kockából, akkor szuper finom lesz. G

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Fri, 2014-09-26 20:34

nekem az 5 dl alaplé soknak tűnt, úgyhogy visszakanalaztam kb 2,5 decit, holnap kóstoljuk... én tettem hozzá snidlinget meg sonkakockákat, én így ismerem :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2014-09-26 21:16

érdekes, nálam magába szippantja az alaplé felét legalább a krumpli...
ha most öntötted rá, akkor holnap majd meglátod, hogy kell-e még pluszba.
minél több hagymával az igazi, a snidling beleillik a koncepcióba. sonkával még nem kóstoltam, de majd kipróbálom, köszi, G

gourmetgirl
gourmetgirl Mon, 2013-05-27 14:39

Valamikor Ausztriában már kóstoltam egyszer ezt a salátát, és azóta kerestem azt az ízvilágot. Hála Neked, most megtaláltam. Alaplé hiányában leveskockából készítettem el, de ez nem volt érezhető. Köszönöm, hogy feltetted!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-05-27 17:16

Nagyon szívesen! A borjú bécsihez, szerintem ez a saláta passzol. Ezt nem azért gondolom, mert az osztrákok ezzel tálalják, hanem saját tapasztalat alapján, már sok féle körettel kipróbáltam és így ízlik a legjobban. Üdv, Gréti

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-24 13:37

Kedves Greti! Nagyon tetszik a recepted, elmentettem, es feltetlenul el is fogom kesziteni, ahogy csak sor kerul ra. Koszonom szepen, udv. Veronika

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2013-02-24 17:20

Szia Veronika! Én most két-három napig ezt ettem, mert elég nagy adagot csináltam belőle. Hát, nem sikerült megunnom, az biztos.
Ha Te is nagyobb adagot készítesz, akkor a hagymából kell egy kis utánpótlás bele. Szeretem, ha tényleg érződik benne az íze, nem csak úszkál a tetején. Üdv, Gréti

156
burgonya 70 dkg
alaplé 5 dl
lila hagyma 2 kis fej
ecet 6 ek
olívaolaj 6 ek
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál