r
Nosalty Logó

Krumplisaláta kovászos uborkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Krumplisaláta kovászos uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1082 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 180 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    5232 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 1082 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megmossuk, és sós vízben feltesszük főni. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét, máskülönben a salátában is szétesik majd. Ha elérte a megfelelő állagot, leszűrjük, visszatesszük az edénybe, és hideg vizet engedünk rá. Hagyjuk néhány percig hűlni, majd lehúzzuk a héját, és negyedekre vágjuk.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A zellerszárakat megmossuk, a végeit levágjuk, és egy centis darabokra szeleteljük. A kovászos uborkákat felnegyedeljük, majd kockára vágjuk.
  3. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd sózzuk és borsozzuk.
  4. A zöldségeket összekeverjük, és ráöntjük a szószt, és alaposan összeforgatjuk.
  5. Hűtőbe tesszük legalább két órára, hogy jól összeérjenek az ízek, tálalásnál pedig friss snidlinget vágunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 372
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15762
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos krumplisalátát érdemes nyáron feldobni kevés kovászos uborkával, nagyon jól áll neki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek