r
Nosalty Logó

Kukoricás zöldbab tojástekerccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vicsys
Kukoricás zöldbab tojástekerccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    1685 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3107 micro
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    3369 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6214 micro
Összesen 936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 ekolajon (fedő alatt) megdinszteljük az apróra vágott zöldbabot és kukoricát. Ízesítjük 1-1 nagy csipet sóval és cukorral, valamint egy kevéske frissen őrölt fekete borssal.
  2. Hozzádobjuk az egyik gerezd szétlapított fokhagymát.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Közben 2 ekolajon a liszttelvilágos rántást készítünk. A tűzről lehúzvabeledobjuk az apróra metélt petrezselyemzöldet és a lekapart fokhagymát.
  5. A rántást hozzáadjuk a zöldbabhoz, és hideg tejet adagolunk hozzá úgy, hogy szép sima mártást kapjunk.
  6. Kiforraljuk a besűrített zöldbabot, és közben megsütjük a tojástekercset.
  7. Serpenyőben 1 kanál olajat melegítünk. Az előzőleg felvert és sózott tojásokatkisméretű merőkanállal adagoljuk, mintha palacsintát sütnénk. Néhány másodperc múlvaa serpenyőben feltekerjük a lepényt, és a serpenyő szélére húzvamelléöntjük az újabb merőkanálnyi tojást. A tekercset rátekerjük az újabb tojáslepényre, és újra a szélére húzzuk. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy a felvert tojás. A lepényt nem szabad teljesen átsütni, mert nagyon kiszárad és fujtós lesz. A tojásrétegeket vékonyan kell sütni, hogy a tekercs szép réteges legyen.
  8. Ha egy kicsit hűlt a tekercs, felszeleteljük fél centis darabokra.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2893
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel úgy született, hogy találtam egy kis adag zöldbabot a mélyhűtőben, de kevés lett volna 2 személynek. Dúsítani kellett valami hozzáillővel, így került bele a csemegekukorica. Feltétnek nem volt időm húst készíteni, a tükörtojást meg már untam. Így a japán Tamagoyaki mintájára készítettem el ezt a szép feltétet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?