adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
900 g újkrumpli
-
2 teáskanál só
-
350 g bacon
-
80 ml almaecet
-
3 ek cukor
-
1 ek dijoni mustár
-
1 tk só
-
1 tk bors
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
352
Kalória
11g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
147.8g
Víz
38.5g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
352
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2112
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1978 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 1698 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
352
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 131.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11867.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 10186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 165.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 886.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 786 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2659 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2634 micro
Összesen
2112
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
142
kcal
Elkészítés
- A krumplikat megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk őket, attól függően, hogy mekkorákat szeretnénk a salátába.
- Héjastól hideg vízben felrakjuk őket főni a 2 teáskanál sóval, kb. 20 percre.
- Miután megfőttek, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk őket száradni.
- A bacont kisebb cikkekre vágjuk, majd elkezdjük egy edényben lepirítani. Nem kell alá semmit raknunk, hiszen a saját zsírja hamar kisül belőle, abban pirítsuk szép aranybarnára.
- A bacondarabokat halásszuk ki, tegyük külön egy tányérra, a zsírját pedig öntsük bele egy edénybe.
- A zsiradékhoz adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a mustárt, sót, borsot, majd kezdjük el melegíteni.
- Amikor már átmelegedett, adjuk hozzá a feldarabolt fokhagymát, és melegítsük addig, amíg a szósznak szép aranybarnás színe nem lesz.
- A krumplit szórjuk át a választott salátástálunkba, csorgassuk rá a meleg öntetet, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
- Tovább díszíthetjük snidlinggel és kaporral. Fogyasszuk langyosan, úgy a legfinomabb!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 15 p
Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy saláta langyos, és krumpliból meg baconből áll össze, sőt, még mustáros szósz is kerül rá, de hát épp ettől igazán németes ez a recept. Az első falat a legnagyobb kétkedőket is meggyőzi, a tipikus krumplisaláta-fanok pedig képtelenek menekülni előle. Tökéletes választás, ha egy időre felhagynál a tipikus tejfölös-majonézes kombóval.