r
Nosalty Logó

Német krumplisaláta baconnel

Kristyán Fanni
Német krumplisaláta baconnel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

352
Kalória
11g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
147.8g
Víz
38.5g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11867.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    10186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2659 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 2112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk őket, attól függően, hogy mekkorákat szeretnénk a salátába.
  2. Héjastól hideg vízben felrakjuk őket főni a 2 teáskanál sóval, kb. 20 percre.
  3. Miután megfőttek, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk őket száradni.
  4. A bacont kisebb cikkekre vágjuk, majd elkezdjük egy edényben lepirítani. Nem kell alá semmit raknunk, hiszen a saját zsírja hamar kisül belőle, abban pirítsuk szép aranybarnára.
  5. A bacondarabokat halásszuk ki, tegyük külön egy tányérra, a zsírját pedig öntsük bele egy edénybe.
  6. A zsiradékhoz adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a mustárt, sót, borsot, majd kezdjük el melegíteni.
  7. Amikor már átmelegedett, adjuk hozzá a feldarabolt fokhagymát, és melegítsük addig, amíg a szósznak szép aranybarnás színe nem lesz.
  8. A krumplit szórjuk át a választott salátástálunkba, csorgassuk rá a meleg öntetet, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
  9. Tovább díszíthetjük snidlinggel és kaporral. Fogyasszuk langyosan, úgy a legfinomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy saláta langyos, és krumpliból meg baconből áll össze, sőt, még mustáros szósz is kerül rá, de hát épp ettől igazán németes ez a recept. Az első falat a legnagyobb kétkedőket is meggyőzi, a tipikus krumplisaláta-fanok pedig képtelenek menekülni előle. Tökéletes választás, ha egy időre felhagynál a tipikus tejfölös-majonézes kombóval.

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek