Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyasaláta téli napokra

Burgonyasaláta téli napokra
Burgonyasaláta téli napokra
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a különlegesebb köreteket és így késő ősszel már a vitaminok is jól jönnek :-).


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk.
  2. Salátástálba vékonyra vágott pórét, durván reszelt  sárgarépát, kockázott almát (ne hámozzuk) teszünk.
  3. Rácsorgatjuk az olajat és összekeverjük.
  4. 1/2 dl vizben a sót, cukrot ecetet elkeverjük. Ezzel is átkeverjük a tálban lévő zöldségeket, majd belekeverjük a tejfölt is.
  5. Rászeljük a burgonyát és a tojásokat.
  6. Az egészet finoman átforgatjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 228
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

répás-almás-paprikás krumplisaláta, krumplisaláta répával és almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evelynpa
evelynpa Wed, 2010-10-27 19:31

Finom lett - burgonya helyett zellert használtam, tejfol helyett fehér joghurtot és ecet helyett citromlevet.
Még sokszor el fogom készíteni. . .

628
burgonya 1 kg
piros kaliforniai paprika 0.5 db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
sárgarépa 1 db
póréhagyma 1 közepes db
alma 2 közepes db
főtt tojás 5 db
tejföl 450 g
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
cukor 2 ek
ecet 1 tk