r
Nosalty Logó

Burgonyasaláta téli napokra

Jolán
Burgonyasaláta téli napokra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

633
Kalória
17.2g
Fehérje
63.6g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
442.1g
Víz
346.1g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
23.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    2189 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 633 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1768.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1848 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    2514 micro
  • β-karotin
    8757 micro
  • β-crypt
    543 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3473 micro
Összesen 2537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Ahéjában főtt burgonyát meghámozzuk.
  2. Salátástálba vékonyra vágott pórét, durván reszelt sárgarépát, kockázott almát (ne hámozzuk) teszünk.
  3. Rácsorgatjuk az olajat és összekeverjük.
  4. 1/2 dl vizben a sót, cukrot ecetet elkeverjük. Ezzel is átkeverjük a tálban lévő zöldségeket, majd belekeverjük a tejfölt is.
  5. Rászeljük a burgonyát és a tojásokat.
  6. Az egészet finoman átforgatjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nagyon szeretjük a különlegesebb köreteket és így késő ősszel már a vitaminok is jól jönnek :-).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek