Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplileves kolbásszal

Krumplileves kolbásszal
Krumplileves kolbásszal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy jó téli leves, de mi szeretjük újkrumpliból is, akár kolbász nélkül, zöldséggel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a krumplit és vágjuk tetszőleges kockákra, a szalonnát és a hagymát apró darabokra.
  2. Tegyük fel a szalonnát egy fazékban lassú tűzre és olvasszuk ki (ha nem elég zsíros, tegyünk hozzá egy kk. olajat), ha zsírjára sült, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, babérlevelet, forgassuk át, mehet hozzá a hagyma, süssük együtt pár percig, majd szórjuk meg liszttel, paprikával, és engedjük fel 1 liter vízzel.
  3. Forraljuk fel a levest, vigyázva, hogy ki ne fusson, adjuk hozzá a krumplit, zellert, zöldpaprikát, levestésztát, és lassú tűzön főzzük puhára.
  4. Keverjük el a tejfölt pár kanál levessel, öntsük vissza, tegyük bele az ecetet, nézzük meg nem túl sűrű-e, ha igen, adjunk hozzá vizet, egyet forraljunk rajta, és kész a tartalmas levesünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 994
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
lecsókolbász 20 dkg
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
zellerlevél 1 db
zöldpaprika 1 közepes db
tejföl 2 ek
ecet 1 teáskanál
csigatészta 10 dkg
víz 10 dl