Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpli lasagne Redy konyhájából

Krumpli lasagne Redy konyhájából
Krumpli lasagne Redy konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi kedvenc kolleganőmtől kaptam a receptet, akivel régen rendszeresen cseréltünk ötleteket. Azóta már másfelé váltak útjaink, de a tőle tanult ételeket azóta is főzöm!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Maradék pörkölttel is készíthető, de az olasz felvágott és az oregánó azért feltétlen kell még hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, hámozzuk, karikára vágjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, megpaprikázzuk, beletesszük a darált húst, tovább pirítjuk.
  3. A reszelt fokhagymát beledobjuk, és felöntjük a pár kanál vízzel felhigított sűrített paradicsommal, sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.
  4. A majdnem puhára párolt húsos raguhoz adjuk a kockákra vágott olasz felvágottat, és készre főzzük.
  5. A besamel mártáshoz olajon a lisztet megfuttatjuk, felöntjük a tejjel. Lassú tűzön melegítjük, közben beledaraboljuk a kockasajtokat, és sóval, borssal, curryval ízesítjük. Sűrűsödésig összefőzzük.
  6. Tűzálló tálba először egy sor krumplit teszünk, aztán húsos ragu, majd leöntjük a mártással. Ezt a rétegzést folytatjuk, a tetejére krumpli kerüljön. Alaposan lenyomkodjuk, hogy egy kicsit összefolyjon, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Addig sütjük előmelegített sütőben, míg az alja és a teteje megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 312
elküldve: 41
receptkönyvben: 709
elkészítve: 20/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne krumplival, darált húsos krumpli, tepsis krumpli lasagne módra

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-13 08:43

Kedves Redy!

Mesés, guszta, finom alapanyagok: egytálétel és ráadásul laktató.:-))
Elmentettem:-)
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

802
burgonya 2 kg
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
felvágott 25 dkg
finomliszt 2 evőkanál
kockasajt 4 db
tej 5 dl
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl