Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes sajtos-joghurtos krumpli

Krémes sajtos-joghurtos krumpli
Krémes sajtos-joghurtos krumpli
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsmentes napokra könnyű ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és egészben megfőzzük, hűlni hagyjuk. A sajtot lereszeljük, a mozzarellát összetépkedjük, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy nagyobb tálban a krémsajtot simára keverjük a tojással és a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, a tejet és az olvasztott vajat is hozzákeverjük.
  3. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, mehet bele a masszába.
  4. Hozzáadjuk a reszelt sajt és a mozzarella 3/4 részét, valamint a hagymát (kevés zöldjét hagyhatunk a díszítéshez), és az egészet összekeverjük, megkóstoljuk, és ha kell, tehetünk még bele sót.
  5. Kivajazott tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és mozzarellát. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 488
elküldve: 1
receptkönyvben: 141
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bebe74

Mióta szakács: 2014.05.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-joghurtos krumpli, húsmentes sajtos-joghurtos krumpli, krémes krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

760
burgonya 70 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
görög joghurt 330 ml
tojás 2 db
mozzarella 10 dkg
ementáli sajt 15 dkg
tej 1 dl
újhagyma 5 db
vaj 2 ek
0.5 tk
bors 0.5 tk