Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krumpli hurkamorzsával

Almás krumpli hurkamorzsával
Almás krumpli hurkamorzsával
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kis maradék hurkám a hűtőben, és ezt a franciás meleg "salit" hoztam belőle össze. Recept Rachel Khoo Little Paris kitchen című könyvéből.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk. Kis kockákra vágjuk, és a két kanál olívaolajon és kb. 20 percig pirítjuk. Ha nagyon ragadna, önthetünk alá egy pici vizet. Akkor jó, ha megpuhult, de kívül finoman roppan. Megszórjuk a kakukkfűvel az utolsó percekben.
  2. Közben az egyik almát megpucoljuk, kockára vágjuk, és fedő alatt megpároljuk. Akkor jó, ha villával pürésíteni tudjuk.
  3. Közben a hurkáról lehúzzuk a bőrét, összemorzsáljuk, és egy serpenyőben kicsit átpirítjuk.
  4. A meleg krumplit összeforgatjuk az almaszósszal. Hozzáadjuk a másik, kockára vágott, de nem megpucolt almát. Tányérra szedjük, és megszórjuk a hurkamorzsával.
  5. Azonnal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 010
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hurkával szórt burgonya, almás krumpli véres hurkával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

546
alma 2 közepes db
burgonya 40 dkg
kakukkfű 2 szál
véres hurka 10 dkg
vaj 2 dkg
olívaolaj 2 ek