Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás puffancs

Burgonyás puffancs
Burgonyás puffancs
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs bajom a sült krumplival, de a fülemen jön ki...  alternatívát szerettem volna. Több recept vegyítéséből jött létre ez a puffancs, szaftos hús mellé köretnek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek vagy önállóan salátával, tejföllel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, és darabosra törjük.
  2. Beleütjük a 3 tojást, és elkeverjük.
  3. Fűszerezzük, hozzáadjuk a kockázott bacont, a felaprított metélőhagymát és a reszelt cheddar sajtot (na jó, trappistával is jó...), és összekutyulunk mindent. Nekem volt itthon egy evőkanálnyi maradék zöldfűszeres sajtkrémem, azt is beletettem, de ezt elhagyható.
  4. Muffinformába kanalazzuk, a tetején elosztjuk a parmezánt, és előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 056
elküldve: 8
receptkönyvben: 252
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonya muffinformában, sajtos krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

326
burgonya 70 dkg
tojás 3 db
cheddar sajt 10 dkg
bacon 5 dkg
metélőhagyma 2 ek
1 kávéskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg