Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos burgonyaleves gombával bolondítva

Krémsajtos burgonyaleves gombával bolondítva
Krémsajtos burgonyaleves gombával bolondítva
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémsajtos burgonyaleves gombával bolondítva, de nem bolond gombával. :o) Bevásároltam ipari mennyiségű laktózmentes krémsajtot a világ végen, aztán a lánykámmal beszéltem, és szerinte nem csak a laktóz az esküdt ellensége, hanem a tejtermékek úgy általában. Így folytatom a krémsajteltüntető-projektemet. Ez egy nagyon egyszerű leves lenne, ha nem pancsoltam volna bele. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is áztassuk be 3 dl langyos vízbe a gombát. Hagyjuk puhulni 20-30 percig. Vágjuk nagyon apró kockára, de a levét se öntsük ki, mert az is jó ízt ad a levesnek.
  2. Amíg a gomba ázik, pucoljuk meg a burgonyát, vágjuk nagyobb kockákra.
  3. Egy fazékban az olívaolajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, illetve a csípős kolbászt. Adjuk hozzá a gombát, burgonyát, sót meg a cayenne borsot. Öntsük fel a maradék vízzel meg a gomba áztató levével.
  4. Forraljuk fel, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ez kb. 15-20 perc, néha keverjük meg.
  5. Ha megpuhult a krumpli, akkor adjuk a leveshez a krémsajtot, kisebb kockákra vágva. Kevergessük pár percig, amíg felolvad. Találáskor szórjuk meg petrezselyemmel.
  6. Krémsajtos burgonyaleves gombával bolondítva, de nem bolond gombával. :o) Bevásároltam ipari mennyiségű laktózmentes krémsajtot a világ végen, aztán a lánykámmal beszéltem, és szerinte nem csak a laktóz az esküdt ellensége, hanem a tejtermékek úgy általában. Így folytatom a a krémsajteltüntető-projektemet. Ez egy nagyon egyszerű leves lenne, ha nem pancsoltam volna bele. :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 535
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
732 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

418
szárított gomba 1 dkg
burgonya 90 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
csípős kolbász 10 dkg
2 teáskanál
cayenne bors 0.25 teáskanál
víz 1.5 l
krémsajt 20 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint