r
Nosalty Logó

Krémes vörös-fekete csokoládébuborék erdeigyümölcsös zselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Krémes vörös-fekete csokoládébuborék erdeigyümölcsös zselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 1818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 5455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    273 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6975.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    2988 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 5455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Elkészítés

Krém

  1. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük. A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládéformák háromnegyedéig adagoljuk.
  2. Az erdeigyümölcs-zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.
  3. A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.
  4. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.
  5. Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából, ételcsillámmal díszítjük.

Piskóta

  1. A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket. Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
  2. Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 C-on tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 409
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 27.

Receptkategóriák

Krémes vörös-fekete csokoládébuborék erdeigyümölcsös zselével
Picipiros 71 recept

6 db gömb készül az adagból.

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Címlapról ajánljuk

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés