r
Nosalty Logó

Birsalmasajt szekelyanna konyhájából

NS
Birsalmasajt szekelyanna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1002
Kalória
3.1g
Fehérje
233.9g
Szénhidrát
11g
Zsír
128.5g
Víz
-
Koleszterin
4g
Élelmi rost
208.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 12026 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.9 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1002 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2806.9 g
  • Cukor
    2500 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 12026 kcal
  • 1% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. A birsalmákat lemossuk, ledörzsöljük a szőrös részt, negyedbe vágjuk, és a magházukat eltávolítjuk.
  2. Annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi.
  3. Ha megpuhult, leöntjük a főzővizet róla, amiből finom szörpöt készíthetünk.
  4. A birsalmákat botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. A péphez a pép súlyának 70 százaléknyi cukrot adunk hozzá. Kb. 2-3 óráig főzzük együtt, közben megkeverjük, vigyázat, nagyon "köpköd"!
  6. A végén durvára vágott diót keverünk bele.
  7. Szétszedhető formákat, vagy szilikon sütemény formákat hideg vízzel kiöblítünk, és beleöntjük a masszát.
  8. Másnapra megdermed annyira, hogy sütőpapírra kiborítsuk a formából.
  9. Kb. 2 hétig szárítjuk, száraz hűvös helyen, de addig is ehetünk belőle.
  10. Őrölt mandulával/keményítővel díszíthetjük, díszítősablon segítségével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 240 p
  • Tepsi mérete: 30x30

Nagyon szeretem a birsalma sajtot, ajándéknak is kiváló. Ha szeretnénk, díszítősablonnal még elegánsabbá tehetjük. A sablonokról a blogomban olvashatsz többet.

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek