Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajt szekelyanna konyhájából

Birsalmasajt szekelyanna konyhájából
Birsalmasajt szekelyanna konyhájából
260 perc / előkészület: 20 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a birsalma sajtot, ajándéknak is kiváló. Ha szeretnénk, díszítősablonnal még elegánsabbá tehetjük. A sablonokról a blogomban olvashatsz többet.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Sajtok mellé, vagy ebéd után magában nagyon finom, de szépen csomagolva ajándéknak is kiváló.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat lemossuk, ledörzsöljük a szőrös részt, negyedbe vágjuk, és a magházukat eltávolítjuk.
  2. Annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi.
  3. Ha megpuhult, leöntjük a főzővizet róla, amiből finom szörpöt készíthetünk.
  4. A birsalmákat botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. A péphez a pép súlyának 70 százaléknyi cukrot adunk hozzá. Kb. 2-3 óráig főzzük együtt, közben megkeverjük, vigyázat, nagyon "köpköd"!
  6. A végén durvára vágott diót keverünk bele.
  7. Szétszedhető formákat, vagy szilikon sütemény formákat hideg vízzel kiöblítünk, és beleöntjük a masszát.
  8. Másnapra megdermed annyira, hogy sütőpapírra kiborítsuk a formából.
  9. Kb. 2 hétig szárítjuk, száraz hűvös helyen, de addig is ehetünk belőle.
  10. Őrölt mandulával/keményítővel díszíthetjük, díszítősablon segítségével.
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 986
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

birsalmasajt, diós birsalmasajt, birsalma zselé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Sun, 2013-10-27 08:01

Kedves Erikiri, úgy készítettem hogy ízléás szerint adtam hozzá cukrot és citromlevet, és főztem még kicsit. nem tartósítottam, mert nem lett olyan sok, hogy sokáig elálljon. nekem olyna lett, hogy fele- fele arányban kellett sdával/vízzel higítani. Sok sikert! Üdv
Anna

Erikiri
Erikiri Sat, 2013-10-26 23:10

Kedves Anna! Légy szíves írd le, hogy a főzővízből hogyan szoktál szörpöt készíteni. Üdv Erikiri

1002
birs 3 kg
cukor 2.5 kg
dió 20 dkg