r
Nosalty Logó

Birsalmasajt dióval Gonoszkától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Birsalmasajt dióval Gonoszkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1277 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 5102 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1277 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1169.7 g
  • Cukor
    1003 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1913.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 5102 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat megtisztítjuk, a rossz részeket eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, de nem kell hogy ellepje. Hozzátesszük a fahéjatés a citromlevet. Kb.25-30 percig főzzük lefedve, hogy jó puha legyen.
  3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és kivágjuk a magházakat. Ezután botmixerrel pépesítjük a gyümölcsöt.
  4. Hozzáöntjük a kristálycukrot, visszatesszük a tűzre, és még kb.15-20 percig főzzük időnként megkavargatva (vigyázzunk, mert nagyon köpköd). A főzés vége előtt 10 perccel beletesszük a darabokra tört diót.
  5. Őzgerinc formákat kibélelünk fóliával.
  6. Ha lehúztuk alábost a tűzről, 5-10 percig pihentetjük a gyümölcspépet, majd beleöntjük a kibélelt formákba.
  7. Másnap kifordítjuk óvatosan az őzgerincformából, és szárítjuk időnként megforgatva. (Én a második napon rácsra tettem.)
  8. Tálalásnál szeletekre vághatjuk, és megforgathatjuk kristálycukorbanvagy dióval elkevert kristálycukorban.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 57662
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Birsalmasajt dióval Gonoszkától
Gonoszka1 428 recept

Kaptam egy csomó birsalmát. Régen nem szerettem a birsalmasajtot, de az ember ahogy idősödik változik az ízlése. Régen a Nagyikám rendszeresen készített ilyentájt, és mindig jó étvággyal falatozta. Most én is elkészítettem. Ebből a mennyiséghez 2 db őzgerincforma kellett. 100 grammban 222 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek