r
Nosalty Logó

Birsalmasajt dióval Gonoszkától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Birsalmasajt dióval Gonoszkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1277 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 5102 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1277 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1169.7 g
  • Cukor
    1003 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1913.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 5102 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat megtisztítjuk, a rossz részeket eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, de nem kell hogy ellepje. Hozzátesszük a fahéjatés a citromlevet. Kb.25-30 percig főzzük lefedve, hogy jó puha legyen.
  3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és kivágjuk a magházakat. Ezután botmixerrel pépesítjük a gyümölcsöt.
  4. Hozzáöntjük a kristálycukrot, visszatesszük a tűzre, és még kb.15-20 percig főzzük időnként megkavargatva (vigyázzunk, mert nagyon köpköd). A főzés vége előtt 10 perccel beletesszük a darabokra tört diót.
  5. Őzgerinc formákat kibélelünk fóliával.
  6. Ha lehúztuk alábost a tűzről, 5-10 percig pihentetjük a gyümölcspépet, majd beleöntjük a kibélelt formákba.
  7. Másnap kifordítjuk óvatosan az őzgerincformából, és szárítjuk időnként megforgatva. (Én a második napon rácsra tettem.)
  8. Tálalásnál szeletekre vághatjuk, és megforgathatjuk kristálycukorbanvagy dióval elkevert kristálycukorban.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 48165
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Receptkategóriák

Birsalmasajt dióval Gonoszkától
Gonoszka1 428 recept

Kaptam egy csomó birsalmát. Régen nem szerettem a birsalmasajtot, de az ember ahogy idősödik változik az ízlése. Régen a Nagyikám rendszeresen készített ilyentájt, és mindig jó étvággyal falatozta. Most én is elkészítettem. Ebből a mennyiséghez 2 db őzgerincforma kellett. 100 grammban 222 kalória van.

Hozzászólások

Finimini

Megvan a nyer? birsalmasajt! Szinte mindenki kivágja a magházat pedig az zselésít! NEM a birsalma héja. Persze ez csak az én véleményem. :)

Gonoszka1

Kedves Finimini Köszönöm szépen! A magház, és a héj zselésít, bolond lennék nagy munkával kívágni, ha utána is el tudom távolítani könnyedén! Remélem, hogy Neked is bevállik a receptem, és ízleni fog! Szép napot! Kinga

Finimini

Kedves Kinga! Már sorakoznak a birsalmáim a polcon, a piacon vettem, úgy két kiló körül van. Én nem csak ?zgerinc formába töltöm, hanem kosárka és madleine formákat is használok. A kicsik gyorsabban száradnak :D , de mindig megmentek bel?le és eldugom egy titkos helyre, mert a püspökkenyeret is szeretjük...Köszi még egyszer a recit és Neked is legyen szép napod! Üdv. Edit

Gonoszka1

Kedves Edit! Köszönöm szépen! Nagyon jó ötlet ilyen kicsiket is készíteni! Erre még nem is gondoltam! Milyen jó lenne, akár ehet? asztaldísznek is! Köszönöm az ötletet! Finom a püspökkenyér is, én is szeretem! Most már eljött az ideje, hogy lassan már az ünnepekben is gondolkodjunk! Szép délutánt kívánok! Üdvözlettel: Kinga

Törölt felhasználó

Kedves Kinga! Szeretném kérdezni,hogy meddig áll el? Üdvözlettel:Balogh József

aNyanya

Szia Gonoszka! Azt szeretném kérdezni, hogy a fólia alufólia vagy folpack legyen az ?zgerinc kibéleléséhez?

Gonoszka1

Kedves aNyanya! Folpackot tettem az ?zgerincbe. Remélem nem késtem el a válasszal, de sajnos nem tudtam belépni a Nosalty oldalára. Kívánok szép estét! Üdvözlettel: Kinga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek