r
Nosalty Logó

Birsalmasajt Katharosz konyhájából

Katharosz
Birsalmasajt Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1142
Kalória
1.2g
Fehérje
296.6g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
255.6g
Víz
-
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
249.5g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1142 kcal
  • 0% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6848 kcal
  • 0% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 0% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.6 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1142 kcal
  • 0% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1779.7 g
  • Cukor
    1497 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1533.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 6848 kcal
  • 0% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat megtisztítjuk egy érdes szivacs segítségével, jól megmossuk őket.
  2. Ezután héjastól feldaraboljuk, a hibás részeket eltávolítjuk, de a magházat benne hagyjuk, persze csak ha nem rohadt. A magházra és a magokra szükség van a főzés folyamán, a magas pektin tartalma miatt, ez segíti a dermedést.
  3. Az előkészített gyümölcsöt egy nagyobb edénybe rakjuk, és egy kevés hideg vízzel felöntjük, annyival, hogy ne lepje el.
  4. Ekkor tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg tejesen szétesnek az almák, szinte pürés lesz az állaga, folyamatosan kevergetjük. Ez nagyon hamar bekövetkezik.
  5. A tűzről levéve átpasszírozzuk, majd lemérjük a súlyát, és kilogrammonként 75 dkg cukrot adunk hozzá, ennyi mindenképpen szükséges bele!
  6. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve a forrástól számítva maximum 15-20 percig főzzük!
  7. Ekkor formákba kanalazzuk pár centi magasan (pl. tepsi, őzgerincforma, üvegtál, stb.). Kikenni nem kell a formát.
  8. Ezután dermedni hagyjuk addig, amíg egybeáll, ekkor óvatosan kiborítjuk a formából. Majd száraz, szellős helyen addig szárítjuk, amíg a felülete mindkét oldalon száraz nem lesz, persze időközönként forgatjuk.
  9. Ez a művelet 1-2 hétig is eltarthat, ez a legnehezebb időszak, azide-oda pakolás miatt.
  10. Ha kellően megszáradt, celofánba csomagolva hónapokig el áll.
  11. Ezt a finom csemegét ízesíthetjük fahéjrúddal, szegfűszeggel, vaníliával stb., de ezek nélkül is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Bevallom, engem ez idáig valahogy elkerült a birsalma, és a belőle készült birsalmasajt. Most valahogy ráizgultam erre a dologra, és annyira finomnak találom, hogy nem is értem, eddig miért mellőztem, isteni finom lett! Csak ajánlani tudom az elkészítését, mert nagyon egyszerű.

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...