r
Nosalty Logó

Kovászos pizzás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lousha
Kovászos pizzás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4554 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15176.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    11170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    54653 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 3603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3822 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Készítsük elő a tésztát a <a href="http://www.nosalty.hu/recept/kenyer-jellegu-kovaszos-teszta-elokeszitese" target="_blank">„Kenyér jellegű kovászos tészta előkészítése”</a> receptben leírtak alapján.

Töltelék

  1. A szalámit szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le, a többi hozzávalót keverjük jól el. (Az olajbogyó ízlés szerint kerülhet bele egyben vagy apróra darabolva.)

Összeállítás

  1. A 3. hajtogatás után hagyjuk a tésztát a gyúródeszkán, letakarva pihentessük 15 percet. Utána vágjuk két egyenlő részre, és mindkettőt nyújtsuk ki téglalappá. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk az aljába egy üres edényt.
  2. Kenjük meg a téglalapokat a szósszal, kihagyva körben 1-1 centit a tészta szélén.
  3. Fektessük rájuk a szalámiszeleteket, szórjuk meg a sajttal.
  4. Tekerjük fel a tekercseket szorosan, a végén a tészta szélén kicsit vizezzük be, mielőtt a tekercsre nyomjuk, így nem válik el sütés közben.
  5. Olajozzuk be a tekercseket kívülről, így könnyű lesz őket elválasztani, ha sütés közben összenőnek.
  6. Tegyük őket sütőpapíros tepsibe, és letakarva kelesszük még fél órát.
  7. Spricceljük le a csigákat vízzel, tegyünk vizet a sütőben lévő edénybe is, majd toljuk a csigákat a sütőbe. Kb. 30 perc múlva, ha már szép a színűk, és az aljuk is pirul, szedjük őket rácsra, és letakarva hagyjuk őket kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2901
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Ajánló

Laktató tízórai vagy vacsora. A tészta elkészítéshez itt találjátok a segítséget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha unalmas a kakaós, kaphat a csiga izgalmasabb tölteléket is.

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek