r
Nosalty Logó

Kovászos müzliszelet mézeskalács fűszerezéssel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lousha
Kovászos müzliszelet mézeskalács fűszerezéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3059 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 256 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6417.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    1466 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    989 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.9 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 3059 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kovászt a sikérrel, a késes aprítóban péppé darált datolyával, a sziruppal és a vízzel jól kikeverjük, félretesszük.
  2. Az őrölt fűszereket összekeverjük a zabpehellyel, durvára darált magokkal, csipet sóval, illetve a porrá őrölt len- és chia maggal.
  3. Előmelegítjük a sütőt, és teszünk az aljába egy üres edényt, majd összekeverjük a masszát a szilárd alapanyagokkal, majd vizes sütőpapírra simítjuk egy nagy szögletes tepsibe. Egy vékony szedőkanállal, bármi alkalmatos eszközzel előre belenyomkodjuk a majdani vágások helyét.
  4. Lespricceljük vízzel, öntünk vizet a sütő aljában lévő tálba is, és mehet a müzli a sütőbe, 180 fokra. 10 perc múlva lejjebb vesszük a hőfokot 170 fokra, és kivesszük a vizes edényt. Szilárdulásig sütjük, majd szeletekre vágva hagyjuk kihűlni. A sütési idő attól is függ, mennyire szilárd, kemény szeleteket szeretnénk.
  5. Kihűlés után felvágjuk, és légmentesen zárható dobozban, zsírpapírral rétegezve tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2282
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A felesleges kovász elhasználásnak újabb módja. Továbbá nagyon finom, egészséges, és a kovász gombaölő hatása miatt igen sokáig eláll. 4 hét után még tökéletes volt az állaga, ennél tovább sosem maradt belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretném kérdezni, hogy a sikérnek mi a szerepe a sütiben? Ugyanis kizárt hogy szerezni tudjak, viszont a recept nagyon szimpi - f?leg a kovász miatt. Készítettem ugyanis rozskovászt, sütöttem is vele többször, de újabban valahogy nem tudom kiszámolni az id?met és nem fogtam hozzá kenyeret sütni vele. Itt ebben a receptben mi a kovász dolga? Mert nem a kelesztés - ha jól olvasom, nem is kell vele várni, rögtön megy a süt?be, ugye? A gyerekeknek kerülne a Mikulás-csomagba. Ez a mennyiség egy nagy gáztepsinyi lesz, jól gondolom?

Lousha

A sikér szerepe igazából annyi, hogy kezelhet? masszát kapjunk. A zabos dolgokhoz szeretek tenni, jobb állagot ad. De a sikér szinte mindig elhagyható, szerintem itt sem fog katasztrófát okozni, ha kihagyod. (Elég könny? egyébként beszerezni, minden bioboltban kapható, és a legtöbb nagyáruházban is, de online is megrendelhet? egészséges életmóddal foglalkozó weblapokról.) A kovásznak itt egyfel?l annyi a "dolga", hogy egy ragacsos köt?anyag legyen a masszában, másfel?l hogy ne dobjuk ki, ami etetéskor feleslegként keletkezik, továbbá egy kicsit azért megemeli a tésztát, kissé leveg?sebb, könnyebb lesz a müzliszelet. Végül pedig segít tartósítani a kész rágcsát. Egy 30*40-es tepsire elég a recept. Sok sikert az elkészítéshez!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.