r
Nosalty Logó

Kovászos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kovászos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2037 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2037 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérünk ki, melyet dagasztó programra állítunk, és magára hagyunk 4-6 órára (függ a kovász erősségétől és az időjárástól, a liszt állapotától).
  2. A duplájára megkelt tésztát olajos kézzel áthajtogatjuk, és kenyérformába fektetjük.
  3. Tetejét megkenjük tojással/ tejföllel/ cukros vízzel, és folpackkal letakarva újabb 2-3 órát kelesztjük.
  4. A sütő aljába bekészítünk kevés vizet, még hidegen betesszük a megkelt kalácstésztát, és beállítjuk 160 fokra hőlégkeverésre (alul-felül sütésnél 180 fokra), kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x14
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3417
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Ajánló

A tönköly vadkovász receptje ITT.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos kalács
Évi néni 1830 recept

Jenőt, a kovászomat mindenben próbálom felhasználni, dolgoztatni. Torma nagy kedvet csinált a kovásszal való sütéshez és megmutatta, mennyi ételhez használhatjuk a kovászunkat. Isteni ízt és állagot nyerünk vele. Én nagy bolondja lettem a kovászos ételeknek. Remélem, Torma is büszkén nézegeti ezt a kalácsot. Köszönöm neki a buzdítást. Omlós, puha, lágy, illatos vacsoránk lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek