r
Nosalty Logó

Nutellás burgonyás fonott kalács

helena26
Nutellás burgonyás fonott kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1186
Kalória
22.3g
Fehérje
170.4g
Szénhidrát
45.1g
Zsír
63.5g
Víz
60g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
55.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 7111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    270.5 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7331.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1868 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    3123 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 7111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát tegyük fel héjában főni, majd megpucoljuk, összetörjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, a tetejére kevés lisztet szórjunk.
  3. A lisztet, sütőport, olajat, a tojást, a sót és a cukrot előkészítjük egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Tejet szükség szerint adagoljunk, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ha netán kicsit ragadna, mivel a burgonyás tészta ragadós, akkor lisztet szórjunk alá, és még gyúrjunk hozzá. Duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és azokat is három részre, összesen 9-re. (Én hármasával csavartam össze.)
  5. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük nutellával, felcsavarjuk. Hármasával összefonjuk. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  6. Tojással megkenjük a tetejét, előmelegített sütőben szép aranybarnára megsütjük. Ha gyorsabban sülne a teteje, takarjuk le papírral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26

Ebből vihetnek a munkába, mert másnap is nagyon finom marad a burgonyától. Laktató és kiadós a kelt tészta. 

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek