r
Nosalty Logó

Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal

zsoltfood
Körtés zellerpüré sütőpapírban sült (en papillote) lazaccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Köret

Lazac

477
Kalória
38.5g
Fehérje
39.6g
Szénhidrát
19.4g
Zsír
412.3g
Víz
108.4g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
16g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 1429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Köret

Lazac

Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    726 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    2177 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Köret

  1. A krumplit és a zellert megpucoljuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott körtét, és további néhány percig főzzük.
  2. Leszűrjük (egy kis pohár főzővizet félreteszünk), krumplinyomóval pépesre törjük, majd a vajjal, fűszerekkel és annyi tejszínnel, amennyit felvesz - tehát számunkra megfelelő állagú lesz - kikeverjük. Ezután ha szükséges botmixerrel pépesíthetjük és amennyiben szükséges még tehetünk hozzá a főzővízből.

Lazac

  1. Közben elkészítjük a lazacot is. A lazacfiléket megszabadítjuk a bőrüktől (ha van rajta), és egy csipesz segítségével kihúzogatjuk a szálkáit. Hosszú vékony szálkák lehetnek még benne, de könnyen eltávolítható és utána teljesen szálkamentes lesz a hal.
  2. A sütőpapírból kör alakú darabokat vágunk, és félbe hajtjuk őket, egy szilikon ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, majd a hajtás mellé fektetjük a lazac szeletet, melynek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd néhány citromkarikát teszünk a tetejére.
  3. A papírtasakot körbehajtogatva szorosan lezárjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (a hal vastagságától függően).
  4. A halat látványosan papírostul is tálalhatjuk tálaljuk, így mindenki magának bontja ki, nem vesznek kárba az értékes zamatanyagok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek