Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos vadlazac

Citromos vadlazac
Citromos vadlazac
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A főzés nálunk gyakran úgy történik, hogy megkívánunk valamit, aztán pillanatokon belül már belengi a lakást az ínycsiklandó illat. A fagyasztóban rendszeresen lapul néhány lazac szelet, ez gyorsan kiolvad egy kis hideg vízben, de frissből természetesen még ízletesebb.

Krumpli- vagy vegyes zöldség pürével fogyasztjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacszeleteket besózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és pár percig állni hagyjuk. Ez idő alatt, gyorsan elkészítjük a köretet.
  2. Serpenyőben, közepes hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd amikor sercegni kezd, beletesszük a halszeleteket, bőrös oldalával lefelé.
  3. Rácsavarjuk az egyik citrom felének levét, és rákenjük a pürésített fokhagymát. 1 perc elteltével megfordítjuk a halat, és rácsavarjuk a citrom másik felét. 1-2 perc múlva visszafordítjuk, de le is vesszük a tűzről. Nem szabad túlsütni...
  4. A másik citromot négybe vágjuk, és az ízlés szerinti körettel a lazachoz adjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

i_3_14

Mióta szakács: 2016.01.03.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

serpenyőben sült citromos lazac, lazac roston sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
vadlazac 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
citrom 1 db
vaj 5 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint