r
Nosalty Logó

Körtés pite diós karamellöntettel

NS
Körtés pite diós karamellöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A dekorációhoz

603
Kalória
6.9g
Fehérje
99.1g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
283.6g
Víz
76.3g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
58.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A dekorációhoz

Összesen 603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A dekorációhoz

Összesen 3620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A dekorációhoz

Összesen 132 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    594.3 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    1701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    965 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 3620 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük vaníliás cukorral és kevés aromával. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a lisztet szódabikarbónával, a hideg margarint beleszeljük és elkezdjük gyúrni, majd hozzáadjuk a tejfölt, és a cukrot. Jó alaposan kigyúrjuk. Hűtőben pihentetjük.
  2. A körtéket felszeljük és öntünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje, rászórjuk a sima és vaníliás cukrot a fahéjjal, kicsit megkeverjük, és puhára főzzük.
  3. Miközben puhul a körte, a tésztát 2 felé vesszük 60-40% arányban. A nagyobb részt kinyújtjuk, és egy kivajazott- lisztezett kapcsos formába beleillesztjük, nagyobbra sodorjuk, hogy a peremére is jusson tészta. Sütőbe tesszük kb. 8-10 percre.
  4. A körtékről leöntjük a levet (én a nagyrészét leturmixoltam). Kivesszük a sütőből a tésztát, beleöntjük a turmixolt körtét a sima szeletekre vágott körtével, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük.
  5. A felvert tojáshabokat rászaggatjuk, rászórjuk a diót, kevés cukorral.
  6. A karamellöntetet elkészítjük, és rácsurgatjuk a sütire. Jóízűen elfogyasztjuk:) Jó étvágyat:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sok-sok körte van itthon... valamit kezdeni kell vele:)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek