r
Nosalty Logó

Mandulapasztás körtepite mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulapasztás körtepite mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1255 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 3455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kimért mennyiségű lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, melyet a kezünk közt a liszttel összemorzsolunk. Ehhez keverjük a porcukrot, csipetnyi sót és végül hozzáütjük a tojást. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
  2. Frissentartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót. Lisztezett deszkán deszkán kinyújtjuk és piteformába fektetjük.
  3. A töltelékhez a mandulapasztát összekeverjük a többi hozzávalóval, és addig keverjük egy kézi mixer segítségével, amíg egynemű szószt nem kapunk.
  4. A körték kivételével a töltelék összes többi hozzávalóját összekeverjük egy habverő segítségével. A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felcikkezzük. A cikkeket pedig szép alakzatban a pitetésztára rendezgetjük. Ezután a mandulapasztás krémet szép óvatosan a körtecikkekre öntjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 10 percig sütjük. 10 perc után a hőfokot 180-ra visszavesszük, és további 20 percig sütjük.
  6. Időközben elkészítjük a mázat is a hozzávalók összekeverésével. Mikor a piténk elkészült és lekapcsoltuk a sütőt, egy kenőecset segítségével megkenjük a tetejét a mázzal. A pitét visszatoljuk a kikapcsolt, de még meleg sütőbe, és hagyjuk hogy a máz kissé rákaramellizálódjon.
  7. Fogyaszthatjuk melegen, de a torta hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5729
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagypapi körtéje a legfinomabb és egy kis rekesznyit nekem ajándékozott. Csodálatos illatú, zamatos, mézédes és lédús körte ez, melyet saját kis bio kertjében nevelget és ápolgat. Ezért a törődésért a fa minden évben hálája jeléül megajándékozza őt nem kis mennyiségű gyümölcsével. Egy egész rekesz, hajajj! Tegnap leves, ma pite, holnap valami egészen más. Sietnem kell, a körte sajnos hamar romlik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek