Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-karamellás rakott piskóta

Körtés-karamellás rakott piskóta
Körtés-karamellás rakott piskóta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom egyik fele az édes-krémes sütiket szereti, a másik fele a gyümölcsöseket. Nekem viszont nem volt kedvem kétfélét készíteni, így jött létre ez a házasság.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 dl tejet 5 ek nyírfacukorral felteszünk melegedni, a maradék 2 dl tejben elkeverjük a karamell ízű pudingporokat. Majd a forró cukros tejjel együtt sűrűre főzzük, a folyékony édesítőt csak akkor keverjük bele, ha már lehúztuk a tűzről az edényt. Tapasszunk folpackot a puding felületére, így hagyjuk tejesen kihűlni (nem lesz "bőrös").
  2. Verjük keményre a tejszínhabot a habfix-szel. A habverővel keverjük simává a karamellpudingot is, majd egyneműsítsük a keményre vert tejszínhabbal. Ezzel elkészült a karamellkrémünk.
  3. Egy 25×30-as edény alját rakjuk ki babapiskótával, vékonyan locsolgassuk meg tejjel a piskótákat (3-4 ek tej, vagy tejeskávé bőven elég hozzál), ezután simítsuk rá a hideg karamellkrémet. A krémre ismét egy sor piskóta kerüljön, de ezt már ne locsojuk meg semmivel.
  4. A körtéket hámozzuk meg, kockázzuk fel, tegyük egy lábasba, majd öntsük fel 3 dl vízzel és a fél citrom levével, fűszerezzük a fahéjjal és a szegfűszeggel, édesítsük a maradék 3 ek nyírfacukorral. Forraljuk a gyümölcsöt 1-2 percig.
  5. Amíg forr a körte, a vanília ízű pudingot keverjük el 1 dl vízben és ezzel sűrítsük be a körtekompótot. Ezt a körtekrémet még melegen simítsuk a 2. réteg babapiskótára. Kihűlés után remekül szeletelhető.
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

körtés-karamellkrémes piskóta, babapiskóta körtével és karamellkrémmel, pudingos rakott piskóta gyümölccsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

402
babapiskóta 30 db
karamellás pudingpor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 1 l
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
xilit 8 ek
folyékony édesítőszer 10 ml
körte 4 nagy db
víz 4 dl
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 csipet
citromlé 0.5 citromból nyert