r
Nosalty Logó

Kaszás leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kaszás leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12120.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    11015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 2221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, a káposztát is megvágjuk egy kicsit.
  2. Vízben feltesszük főni a káposztát a hagymával és a leveskockákkal és legalább 2 deci káposztalével, ha van (amennyiben a káposzta nem elég fűszeres, adjunk babérlevelet és borsot is a leveshez!).
  3. A kockára vágott szalonnán megpirítjuk a tarhonyát, megszórjuk a liszttel, azzal is pirítjuk, és hozzáadjuk a leveshez.
  4. A kolbászt vékony karikákra vágva szintén a leveshez adjuk.
  5. Jól összeforraljuk.
  6. A tejfölre tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 111556
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 13.

Ajánló

Leves, vagy bővebben húsozva (több kolbásszal) és sűrűbbre főzve egytálétel. Mi paradicsomos kenyérrel ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaszás leves
Harmathy Ildikó 313 recept

El sem tudom képzelni, miért hívják ezt a levest "kaszás"-nak, amikor a savanyú káposztából készült leves kifejezetten téli étek, télen pedig egyáltalában nincsen kaszálás. (Legalábbis gabona- vagy fűkaszálás!) Valami régi szakácskönyvben ezzel a névvel találtam egyszer.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk